Stierenvechten in Huelva zonder social distance, mondkapjes en met veel publiek

Stierenvechten in Huelva zonder social distance, mondkapjes en met veel publiek
Beeld: Twitter

Stierenvechten in Huelva zonder social distance, mondkapjes en met veel publiek

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUELVA – Wat een groot feest voor de stierenvechten liefhebbers had moeten zijn is uitgegroeid tot een discussiepunt op de sociale media en de politiek. Op zondag vond in Spanje de eerste ‘feria taurina’ van Spanje plaats na de corona-crisis. Dat gebeurde in Huelva waar men voor aanvang respect vroeg voor de ‘kunst’ van het stierenvechten en geen discriminatie van het stierenvechten wil. Maar op internet maakt men zich meer zorgen over de corona-maatregelen of beter gezegd het gebrek daarvan.

Bij het voetballen mag geen publiek zijn, concerten hebben maar een 30% of 50% van het aantal toeschouwers, bioscopen mogen minder publiek hebben en discotheken worden steeds meer gesloten in Spanje maar blijkbaar mag bij het stierenvechten alles. 

Op de sociale media regent het aan klachten omdat er geen anderhalve meter afstand werd gehandhaafd, omdat veel mensen geen mondkapje droegen, omdat er veel te veel mensen in het publiek aanwezig waren en over het algemeen omdat alle corona-maatregelen die overal gelden bij het stierenvechten niet werden gerespecteerd.

De gemeente Huelva heeft ook haar beklag gedaan bij de Junta de Andalucía omdat de stierenvechtersarena Plaza de Toros La Merced niet voldoet aan de eisen wat betreft corona. Blijkbaar heeft de gemeente hier niets over te zeggen en is dat de verantwoordelijkheid van de regioregering van Andalusië.

Zoals op onderstaande tekening te zien is, is er een capaciteit van 50%, moet iedereen een mondkapje dragen, moeten er stoelen vrijgelaten worden en zijn er nog meer corona-maatregelen die de organisatie heeft genomen. De vraag is echter als je de onderstaande foto’s van Twitter ziet of dat wel werd gehandhaafd.

stieren
https://twitter.com/danmillman79/status/1290204175465234433
Ga naar de inhoud