Stierenvechten in Huelva zonder social distance, mondkapjes en met veel publiek

Stierenvechten in Huelva zonder social distance, mondkapjes en met veel publiek
Beeld: Twitter

Stierenvechten in Huelva zonder social distance, mondkapjes en met veel publiek

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUELVA – Wat een groot feest voor de stierenvechten liefhebbers had moeten zijn is uitgegroeid tot een discussiepunt op de sociale media en de politiek. Op zondag vond in Spanje de eerste ‘feria taurina’ van Spanje plaats na de corona-crisis. Dat gebeurde in Huelva waar men voor aanvang respect vroeg voor de ‘kunst’ van het stierenvechten en geen discriminatie van het stierenvechten wil. Maar op internet maakt men zich meer zorgen over de corona-maatregelen of beter gezegd het gebrek daarvan.

Bij het voetballen mag geen publiek zijn, concerten hebben maar een 30% of 50% van het aantal toeschouwers, bioscopen mogen minder publiek hebben en discotheken worden steeds meer gesloten in Spanje maar blijkbaar mag bij het stierenvechten alles. 

Op de sociale media regent het aan klachten omdat er geen anderhalve meter afstand werd gehandhaafd, omdat veel mensen geen mondkapje droegen, omdat er veel te veel mensen in het publiek aanwezig waren en over het algemeen omdat alle corona-maatregelen die overal gelden bij het stierenvechten niet werden gerespecteerd.

De gemeente Huelva heeft ook haar beklag gedaan bij de Junta de Andalucía omdat de stierenvechtersarena Plaza de Toros La Merced niet voldoet aan de eisen wat betreft corona. Blijkbaar heeft de gemeente hier niets over te zeggen en is dat de verantwoordelijkheid van de regioregering van Andalusië.

Zoals op onderstaande tekening te zien is, is er een capaciteit van 50%, moet iedereen een mondkapje dragen, moeten er stoelen vrijgelaten worden en zijn er nog meer corona-maatregelen die de organisatie heeft genomen. De vraag is echter als je de onderstaande foto’s van Twitter ziet of dat wel werd gehandhaafd.

https://twitter.com/danmillman79/status/1290204175465234433
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.