Search
menu
Search

Mercadona opent in augustus ook op zon- en feestdagen

Oeps ... foto ontbreekt!

Mercadona opent in augustus ook op zon- en feestdagen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het is augustus en dus is het overal ondanks de corona-restricties drukker, dat wil zeggen druk in de toeristische gebieden en rustiger in de grote steden. Daarom heeft de grootste en populairste supermarktketen van Spanje Mercadona de openingstijden aangepast. Sinds eind juni zijn de meeste van de 1.644 supermarkten geopend tot 22 uur ‘s avonds maar in augustus zijn ook veel Mercadona’s op zondag open en dat is leuk voor alle vakantiegangers die graag elke dag naar de Mercadona willen 😉

Terwijl andere supermarkten waaronder de landelijk ook bekende Lidl en Aldi supermarkten al jaren op zondag open zijn heeft de Mercadona besloten dit jaar ook alle zondagen in augustus open te gaan. Dat geldt echter niet voor alle 1.644 supermarkten die de Spaanse keten heeft in Spanje maar wel voor de supermarkten die in de toeristische gebieden liggen.

Op deze WEBSITE kun je zien welke supermarkten in de buurt waar je bent in Spanje geopend zijn op zondag en tot hoe laat op de andere dagen van de week. Als de Mercadona op zondag open is, is dat altijd tussen 9 en 15 uur. Op alle andere dagen van de week zijn de supermarkten tussen 9 en 22 uur geopend tot het einde van de zomer.

Daarnaast zijn er ook regionale feestdagen waarop de Mercadona halve dagen tussen 9 en 15 uur open zal zijn. Op de nationale feestdag donderdag 15 augustus zullen de meeste Mercadona supermarkten ook de halve dag geopend zijn.

Het openen op zondagen en op feestdagen is iets dat normaal gesproken alleen gebeurd bij de Mercadona als er twee dagen achter elkaar zijn dat de supermarkt gesloten zou zijn. De eigenaar van de Mercadona wil uit principe (en financiële) kwestie nooit op zondag en feestdagen open maar het lijkt erop dat hij deze maand augustus daar een uitzondering op maakt.

Ga naar de inhoud