Politie moet kajak-toerist redden tussen Lanzarote en Fuerteventura (video)

Politie moet kajak-toerist redden tussen Lanzarote en Fuerteventura (video)
Beeld: Voobeeldfoto / Freepik

Politie moet kajak-toerist redden tussen Lanzarote en Fuerteventura (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LANZAROTE – De Guardia Civil afdeling kustwacht heeft zijn handen vol gehad aan de redding van een buitenlandse toerist die op een kajak tussen de eilanden Lanzarote en Fuerteventura op drift was geraakt. De vakantieganger kon vanwege de wilde zee en de harde wind niet meer terugkeren naar waar hij vertrokken was op Lanzarote.

De toerist in kwestie had een kajak gehuurd bij een bedrijf in de badplaats Playa Blanca in het zuiden van het Canarische Eiland Lanzarote. Maar omdat de toerist het verhuurbedrijf had gebeld met de mededeling dat hij niet meer kon terugkeren, werd de Guardia Civil gewaarschuwd.

De Guardia Civil vertrok daarna met de ‘Patrullera Río Órbigo’ patrouilleboot om tussen de eilanden Lanzarote en Fuerteventura de verdwaalde kajak-toerist te zoeken nadat deze door een helikopter van de politie was gelokaliseerd. Uiteindelijk werd de kajak-toerist op 6 zeemijl van de kust van Lanzarote en 4,7 zeemijl van de kust van Fuerteventura aangetroffen. 

Nadat de vakantieganger oververmoeid aan boord van de patrouilleboot was gehaald moest hij medisch geholpen worden vanwege een lichte onderkoeling en oververmoeidheid. De man heeft uiteindelijk nog geluk gehad want er waren golven van 2 tot 3 meter, een wilde zee en veel wind waardoor de kajak-toerist op drift was geraakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.