Politie moet kajak-toerist redden tussen Lanzarote en Fuerteventura (video)

Politie moet kajak-toerist redden tussen Lanzarote en Fuerteventura (video)
Beeld: Voobeeldfoto / Freepik

Politie moet kajak-toerist redden tussen Lanzarote en Fuerteventura (video)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LANZAROTE – De Guardia Civil afdeling kustwacht heeft zijn handen vol gehad aan de redding van een buitenlandse toerist die op een kajak tussen de eilanden Lanzarote en Fuerteventura op drift was geraakt. De vakantieganger kon vanwege de wilde zee en de harde wind niet meer terugkeren naar waar hij vertrokken was op Lanzarote.

De toerist in kwestie had een kajak gehuurd bij een bedrijf in de badplaats Playa Blanca in het zuiden van het Canarische Eiland Lanzarote. Maar omdat de toerist het verhuurbedrijf had gebeld met de mededeling dat hij niet meer kon terugkeren, werd de Guardia Civil gewaarschuwd.

De Guardia Civil vertrok daarna met de ‘Patrullera Río Órbigo’ patrouilleboot om tussen de eilanden Lanzarote en Fuerteventura de verdwaalde kajak-toerist te zoeken nadat deze door een helikopter van de politie was gelokaliseerd. Uiteindelijk werd de kajak-toerist op 6 zeemijl van de kust van Lanzarote en 4,7 zeemijl van de kust van Fuerteventura aangetroffen. 

Nadat de vakantieganger oververmoeid aan boord van de patrouilleboot was gehaald moest hij medisch geholpen worden vanwege een lichte onderkoeling en oververmoeidheid. De man heeft uiteindelijk nog geluk gehad want er waren golven van 2 tot 3 meter, een wilde zee en veel wind waardoor de kajak-toerist op drift was geraakt.

Ga naar de inhoud