Santander Bank verkoopt huizen voor minder dan 60.000 Euro via nieuw platform

Santander Bank verkoopt huizen voor minder dan 60.000 Euro via nieuw platform
Beeld: @digloservicer / twitter

Santander Bank verkoopt huizen voor minder dan 60.000 Euro via nieuw platform

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTANDER – Ook in Spanje bezitten de banken heel wat vastgoed. De bank Santander kwam begin Juli met haar eigen platform ‘Diglo’ op de proppen om een deel van haar huizen te verkopen. Velen daarvan staan voor een spotprijs op de markt. Wie weet vindt jij er wel je gedroomde tweede verblijf?

In totaal verwerkt de Santander groep meer dan 5 miljard Euro in actieven en woningleningen in Spanje. Een deel van dat vastgoed wordt verhandeld via het platform Idealista. Heel wat van die huizen, voornamelijk huizen in Andalusië of in het centrum van het land, staan via Diglo te koop voor minder dan 60.000 Euro.

Diglo is de commerciële naam van Yera Services, een onderdeel van de vastgoedmakelaar Aliseda die door de Santander bank wordt gefinancierd. Het platform is er op gericht om zowel bezittingen van Santander zelf als van derden te verhandelen. Veel van de relatief goedkope huizen staan ook daar te koop.

Over het algemeen gaat het om appartementen met tussen de 1 en 3 slaapkamers en een badkamer. Het merendeel van hen is toe aan een grondige renovatie, een service die het platform zelf ook aanbiedt. Naast de appartementen zijn er ook eengezinswoningen, die vaak wel op afgelegen plaatsen in Spanje liggen.

Wie een klein budget heeft en toch droomt van een bescheiden buitenverblijf in Spanje, vind misschien toch zijn droomhuis via het platform van Diglo. Je kan er eenvoudig instellen binnen welke prijsklasse en in welk gebied je precies op zoek bent.

Ga naar de inhoud