Search
menu
Search

Rookverbod op terrassen horeca Valencia regio opgeheven

Rookverbod op terrassen horeca Valencia regio opgeheven
Beeld: via canva.com

Rookverbod op terrassen horeca Valencia regio opgeheven

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De regionale overheid van de Valencia regio heeft het rookverbod op terrassen, dat was ingevoerd als tijdelijke maatregel door het regionale ministerie van Gezondheid om de pandemie aan te pakken, opgeheven. Deze regel was nog steeds van toepassing in de Valencia regio, ondanks de aankondiging van het einde van de gezondheidscrisis door de Generalitat. Horecaondernemers in de autonome regio kunnen echter nog steeds zelf bepalen of ze het rookverbod blijven handhaven.

Tijdens de zomer van 2020 werd het roken op terrassen verboden omdat dit de verspreiding van het coronavirus zou bevorderen. Sindsdien zijn de meeste corona maatregelen vervallen, met als laatste de landelijke mondkapjesplicht in apotheken etc. die sinds 5 juli 2023 niet meer geldt. Maar in de Comunidad Valenciana gold nog steeds een rookverbod op terrassen van bars en restaurants, en veel rokers, niet-rokers en horeca ondernemers vroegen zich af of dat zo zou blijven of niet.

Eerder werd het rookverbod op terrassen in andere autonome regio’s zoals de Balearen en Aragón al opgeheven toen er een einde kwam aan de mondkapjesplicht in onder andere apotheken en gezondheidscentra in heel Spanje. Maar de regionale overheid van de Valencia regio heeft als laatste van Spanje de beslissing genomen om het roken en vapen weer toe te staan op terrassen, mits de eigenaar daarvan dit alsnog verbiedt.

Ga naar de inhoud