Search
menu
Search

Spaanse premier Sánchez naar Marokko voor privévakantie met zijn familie

Spaanse premier Sánchez naar Marokko voor privévakantie met zijn familie
Beeld: YouTube / screenshot

Spaanse premier Sánchez naar Marokko voor privévakantie met zijn familie

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Spaanse premier Pedro Sánchez is op dinsdag 1 augustus vertrokken naar Marokko met zijn familie om daar enkele dagen vakantie te houden. Hij reisde met een commerciële vlucht naar Marrakesh om daar met zijn familie tot rust te komen voor het nieuwe politieke seizoen begint. 

Volgens bronnen van de regering gaat het om een reis die uitsluitend voor privédoeleinden wordt gemaakt. Daarnaast wordt benadrukt dat de premier de reis volledig met eigen middelen heeft betaald en dat er geen enkele institutionele agenda bij de reis zit. Hoewel er in eerste instantie gespeculeerd werd dat Sánchez naar Lanzarote zou reizen, is nu gebleken dat de premier tot dinsdag gewoon in Madrid te vinden was. 

De premier maakte de reis pas na het filmen vanuit de zetel van zijn partij PSOE in Ferraz op maandag waarbij hij zijn vertrouwen uitsprak over het vinden van voldoende steun om te kunnen regeren en ‘vooruitgang te blijven maken’ in de komende vier jaar. 

Sánchez heeft het congres bijeengeroepen op 17 augustus om te kunnen beginnen met de onderhandelingen voor mogelijke steun voor het vormen van een regering met zijn PSOE. 

De vakantie in Marokko komt meer dan een jaar nadat de premier nog in Marokko was over de positie vergeleken met de Sahara. Op dat moment besloot Sánchez dat de crisis met Marokko op een ‘goed akkoord’ was gekomen. Hij zei daarbij dat er niet alleen een crisis opgelost was, maar dat ook de band tussen Spanje en Marokko sterker en steviger was geworden en dat er meer wederzijds respect en integriteit van beide landen was vergeleken met het territorium van beide landen. Hierover is traditioneel veel discussie tussen beide landen.

De grootste oppositiepartij PP ziet de Marokko-reis als provocatie en bewijst dat Sánchez arrogant is. Volgens een PP-woordvoerder wil Sánchez zijn nederlaag niet erkennen en vlucht hij voor zijn verplichtingen, want de PP en PSOE moeten als grootste partijen met elkaar aan de overlegtafel gaan zitten, iets wat volgens de PSOE-leider Sánchez niet zal gebeuren zolang de PP vooruitgang voor Spanje samen met VOX in de weg staat.

Ga naar de inhoud