Search
menu
Search

1,3 miljoen euro in auto met Belgisch kenteken in Tarragona gevonden

1,3 miljoen euro in auto met Belgisch kenteken in Tarragona gevonden
Beeld: Guardia Civil

1,3 miljoen euro in auto met Belgisch kenteken in Tarragona gevonden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De politie heeft op de AP-7 snelweg ter hoogte van de Área de Servicio Baix Ebre nabij l’Aldea in het zuiden van de provincie Tarragona een personenwagen met Belgisch kenteken stilgezet voor een routinecontrole. In de auto troffen de agenten twee koffers aan die niet gevuld waren met kleding of souvenirs maar met diverse pakketten eurobiljetten met een totale waarde van 1,3 miljoen euro.

De Guardia Civil politie heeft het geld van twijfelachtige oorsprong in beslag genomen en de automobilist met Belgische nationaliteit aangehouden voor witwaspraktijken. Het geld werd op 31 augustus verpakt in diverse pakketten aangetroffen in twee koffers die in de kofferbak lagen.

De Belgische automobilist die 1.375.740 euro aan eurobiljetten bij zich had kon geen geldige en officiële documenten overhandigen wat de oorsprong van het geld kan bevestigen. Daarom werd de man aangeklaagd vanwege de ‘Ley 10/2010 de prevención del blanqueo de capitales y de la financiación del terrorismo’ ofwel de wet ter voorkoming van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme.

Iemand die binnen Spanje 100.000 euro of meer contant geld bij zich draagt moet een officieel bewijs bij zich dragen wat bewijst dat het om legaal geld gaat.

LEESTIP: Hoeveel contant geld mag je meenemen naar Spanje 

Binnen- en buitenlandse betaalmiddelen mogen vanuit een EU-land vrij worden ingevoerd en uitgevoerd naar een ander EU-land. In principe is er dus geen limiet maar kunnen er wel vragen gesteld worden als je 50.000 euro mee wilt nemen. En dat is zeker het geval als je meer dan 1,3 miljoen euro contant geld bij je hebt.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?