Augustus afgesloten met 81 verdrinkingsdoden in Spanje

Augustus afgesloten met 81 verdrinkingsdoden in Spanje
Beeld: 123rf

Augustus afgesloten met 81 verdrinkingsdoden in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De maand augustus is afgesloten met 81 verdrinkingsdoden in Spanje. Dat zijn 7 doden meer dan in de maand juli 2019 toen er 74 verdrinkingsdoden werden geregistreerd. Tot nu toe zijn er in 2020 tussen begin januari en eind augustus 272 personen om het leven gekomen in het water in Spanje.

Het aantal doden door verdrinking dit jaar tot eind augustus is geëindigd op 272 doden, 35 minder dan het jaar daarvoor toen dat aantal 307 was aldus de gegevens van het Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo (RFSS).

In dit vreemde corona-jaar overleden er door verdrinking in de maand januari 21 personen, in februari 11 en in maart 13 personen. In april waren dat 10 personen, in mei 18, in juni steeg dat mede vanwege meer vrijheden voor de Spanjaarden tijdens het de-escalatieproces naar 41 verdrinkingsdoden en in juli tijdens de eerste grote vakantiemaand steeg het aantal doden naar 77 doden gevolgd door de maand augustus met 81 verdrinkingsdoden.

Regio’s

De meeste verdrinkingen tot nu toe dit jaar vonden plaats in de Valencia regio met 54 doden gevolgd door Catalonië met 38, Andalusië met 36, Galicië met 30, Canarische Eilanden met 25, Balearen en Baskenland met elk 13, Murcia met 12, Asturië, Cantabrië en Castilië en León met elk 9, Castilla-La Mancha met 7, Aragón met 5 en Extremadura met 4 verdrinkingsdoden. In La Rioja verdronken 3 en in Navarra 2 personen tot eind augustus. 

Leeftijd

Wat betreft de leeftijd zijn de meeste mensen die door verdrinking om het leven zijn gekomen 45 jaar of ouder (in 61% van de gevallen). Daarnaast gaat het in de meeste gevallen om mannen (79%) met de Spaanse nationaliteit (86%) die in zee zijn verdronken bij stranden (59%) waar geen strandwachten (54%) aanwezig waren tussen 10 en 20 uur (70%).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.