Hoogste bezettingsgraad van afgelopen 15 jaar in Spaanse Paradores

Hoogste bezettingsgraad afgelopen van 15 jaar in Spaanse Paradores
Beeld: Paradores.es

Hoogste bezettingsgraad van afgelopen 15 jaar in Spaanse Paradores

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Al met al is het voor de Spaanse staatshotels keten Paradores opnieuw niet zo’n slechte zomer geworden. De 98 hotels in kastelen, kloosters, paleizen, statige herenhuizen of op bijzonder plaatsen hebben in juli en augustus een bezettingsgraad gehad van 84,6 procent wat het hoogste is van de afgelopen 15 jaar. In de zomer van 2020 was de bezettingsgraad nog 77,15 procent.

Ondanks de crisis in het toerisme wereldwijd vanwege de pandemie is het de Paradores toch gelukt om een goede bezetting van 84,6 procent in alle 98 hotels op Spaans grondgebied te hebben in de maanden juli en augustus. Dat is het beste resultaat van de afgelopen 15 jaar en meer dan het oude record van 82,6 procent in de zomer van 2006. 

In augustus waren praktisch alle Paradores volgeboekt met gemiddeld 306.863 kamers en een bezettingsgraad van 90,2 procent en zelfs 95 procent in de weekenden. Voor de maand september verwachten de Paradores ook een betere bezetting dan vorig jaar te halen aangezien het aantal reserveringen nu al 18 procent hoger is dan in september 2020. 

De nieuwe president van de Paradores zegt dat hij tevreden is over deze cijfers in opnieuw een zeer moeilijk jaar voor het toerisme. Daarbij valt net zoals in veel andere hotels op dat het aantal buitenlandse gasten in de Paradores vele malen kleiner was dit jaar terwijl het aantal nationale of Spaanse gasten vele malen groter was dan normaal.

Informatie en reizen

Mocht je meer informatie willen over de ruim 100 Paradores in Spanje en Portugal, kijk dan eens op de Nederlandse website Paradores Reizen waar omschrijvingen staan van alle Paradores en ook kant-en-klare autorondreizen te vinden zijn. Uiteraard kun je ook terecht op de Spaanse website paradores.es voor tekst en uitleg in het Engels en Spaans.

Ga naar de inhoud