Zomer 2021 afgesloten met 191 doden op de Spaanse wegen

Zomer 2021 afgesloten met 191 doden op de Spaanse wegen
Beeld: 123rf

Zomer 2021 afgesloten met 191 doden op de Spaanse wegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – In de zomermaanden juli en augustus wanneer het traditiegetrouw extra druk is op de Spaanse wegen, zijn er 191 personen om het leven gekomen bij verkeersongevallen. Dat is nog steeds een hoog aantal maar toch hoopgevend want het zijn er 11 minder dan de 202 in 2020 en 24 minder dan de 215 doden in 2019 en zelfs het laagste aantal dodelijke verkeersslachtoffers ooit.

Er zijn in de maanden juli (99) en augustus (92) in totaal 191 personen overleden bij 185 verkeersongevallen op de Spaanse wegen. Het aantal doden daalde met 11 van de 202 in 2020 naar 191 in 2021. In totaal werden 752 verkeersdeelnemers opgenomen in ziekenhuizen. 

Al met al zijn het volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken hoopgevende cijfers en al helemaal omdat het aantal verkeersdoden in een jaar tijd, mede dankzij de corona-crisis en minder verkeersbewegingen, is gedaald. Maar het zijn er nog steeds teveel en er moet aan gewerkt worden om het aantal verkeersdoden opnieuw te laten dalen. 3 van de 4 verkeersdeelnemers die stierven op het Spaanse asfalt werden geregistreerd bij ongevallen op conventionele wegen, dus niet de snelwegen.

Het aantal verkeersbewegingen op de Spaanse wegen daalde in het tweede corona-jaar naar 91 miljoen, 0,8 procent minder dan in de pre-Covid zomermaanden in 2019. De dag met de meeste bewegingen op de Spaanse wegen was 16 augustus. In juli werden 43,2 miljoen verkeersbewegingen geregistreerd en in augustus 47,5 miljoen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.