Search
menu
Search

Benidorm Pride bereidt zich voor om 20 duizend deelnemers te ontvangen

Benidorm Pride bereidt zich voor om 20 duizend deelnemers te ontvangen
Beeld: Benidorm Pride / web

Benidorm Pride bereidt zich voor om 20 duizend deelnemers te ontvangen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Van 5 tot en met 11 september is het weer tijd voor de alweer twaalfde editie van Benidorm Pride. De hele week zullen er tientallen feesten en optredens plaatsvinden en zal de kustplaats bont gekleurd zijn maar op zaterdag 10 september vindt de grote Parade plaats, het hoogtepunt van Benidorm Pride. Het is voor het eerst sinds de pandemie dat er weer een groots opgezet evenement plaatsvindt.

De Benidorm Pride is de hekkensluiter van alle Pride feesten in Europa en dat is te merken. Elk jaar weer komen er meer deelnemers naar Benidorm Pride waarbij men tijdens de twaalfde editie meer dan 20.000 deelnemers verwacht. Van maandag 5 tot en met zondag 11 september staat de kustplaats die in de wintermaanden gevuld is met gepensioneerden in het teken van het feestelijk evenement met een homocultureel karakter. 

Gedurende de hele week kunnen de deelnemers genieten van feesten en optredens in de meer dan 40 Gay Friendly bars en discotheken. Zaterdagmiddag om 17 uur vindt echter het hoogtepunt plaats, The Parade wat een parade is met een twintigtal praalwagens en de daarbij bont gekleurde en verklede deelnemers.De stoet begint bij Roncon de Loix en gaat via de Paseo de Levante boulevard richting het Julio Iglesias auditorium.

Op vrijdag 9 september vindt ook de traditionele hoge-hakken-ren wedstrijd plaats wat altijd voor hilarische momenten zorgt. Meer informatie kun je HIER terugvinden.

Ga naar de inhoud