Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (24)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (24)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (24)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video (deze week geen video).

De afgelopen week is er enorm veel vooruitgang geboekt. Het is heel fijn om in de laatste afrondende fase te zitten. We zien de zaken die we bedacht hebben nu eindelijk werkelijkheid worden en dat valt allemaal niet tegen 🙂  Het begint steeds mooier te worden en dat geeft weer nieuwe energie om door te gaan. Voordat we gaan uitleggen wat er gebeurd is, gaan we eerst we even terug naar vorig weekend.

Casa Rodriguillo staat midden in het kleine dorpje Rodriguillo en hier is het al heel veel jaren traditie om de laatste zaterdag van augustus met elkaar te eten. Ze hebben geprobeerd na te gaan hoe lang ze dit doen en waarschijnlijk al bijna 25 jaar. Omdat we graag de buren willen leren kennen, hebben we ons opgegeven voor dit diner. Geen idee wat we konden verwachten en we hebben wel een beetje zin moeten maken. Maar wat hebben we het leuk gehad, nieuwe mensen leren kennen en flink ons Spaans kunnen oefenen. Al met al een hele gezellige avond en zeker voor herhaling vatbaar.

Het stucen van de onderkanten van de muren beneden  is klaar. Veel huizen in Spanje zijn direct gebouwd op zand en hierdoor hebben de muren vaak last van optrekkend vocht. We hebben om dit te voorkomen naast een speciale laag in de vloer, de muren beneden met een ademende pasta laten stucen. Hierdoor kan het eventuele vocht uit de muur komen en we mogen deze dan ook niet schilderen. De keuken schiet al lekker op, nog een paar afwerking dingetjes en dan kunnen we deze in gebruik gaan nemen. Het elektra is alleen nog niet op volle sterkte, dus alle apparatuur in gebruik nemen kan nog niet.

We hopen dat volgende week het technische deel van de vloerverwarming, warm water en airconditioning wordt geïnstalleerd, zodat dat dat ook kan worden afgestreept.  maar ook hier is weer meer elektriciteit voor nodig. Dus is het nog even wachten op warme voetjes, niet dat dat al nodig is hoor! Het is nog steeds lekker warm weer, al is het wel iets koeler tijdens de nachten aan het worden. Mocht het toch een stuk kouder gaan worden…De houtkachel is al wel helemaal klaar en aangesloten. Het is zo mooi geworden! We zouden bijna wensen dat we al gezellig met een glaasje bij de kachel kunnen zitten en lekker kunnen ontspannen.

Update wat betreft de badkamers; Twee badkamers zijn betegeld en de wanden van badkamer 3 worden nu voorbereid op de tegels. Danielle is begonnen met het voegen van de wandtegels en is halverwege badkamer 1. Dus hier zijn we de komende weken nog wel zoet mee…  Hasta luego, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?