Een video van de verdwenen Argentijnse jongeren in Málaga toont hoe ze de zee ingaan

Een video van de verdwenen Argentijnse jongeren in Málaga toont hoe ze de zee ingaan
Beeld: @salvamentogob / X

Een video van de verdwenen Argentijnse jongeren in Málaga toont hoe ze de zee ingaan

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Afgelopen zondag verdwenen twee Argentijnse jongeren van het strand van Huelin nabij Málaga. Videobeelden van een toerist tonen nu hoe de jongeren de zee in gaan. De politie blijft verder zoeken, maar sluit het ergste niet uit. Sinds de verdwijning wordt met boten en vanuit de lucht met helikopters en drones naar de verdwenen jongens gezocht.

Afgelopen zondag trokken de Argentijnse Emmanuel Soria en Maxi Luvickm, 29 en 34 jaar oud, naar het strand van Huelin om te paddle surfen. Volgens de krant Málaga Hoy ontving de familie van de jongeren ondertussen een video waarin je ziet hoe ze de zee in gaan. De beelden werden genomen door een Engelse toerist die de zonsopgang wou filmen. De politie bekijkt nu of het effectief om Emmanuel en Maxi gaat.

De beelden werden genomen op 27 augustus om 7.41 uur ’s ochtends. Een Engelse toerist haalt zijn telefoon boven om de oranje lucht boven de zee te vereeuwigen, net wanneer twee mensen het water in gaan. Een van hen zit neer, de andere zit op de knieën en roeit het paddle surfboard het water in. 

Op de beelden zijn de gezichten van de jongeren onherkenbaar. Santiago Soria, de broer van Emmanuel, beweerde echter dat er geen twijfel mogelijk was. “Ik wist zeker dat zij het waren, ik ken ze zo goed.”

Maandag rond 18.43 uur werd het surfboard en een bekertje om mate (een in Argentinië erg populaire warme drank) te drinken gevonden, zo’n 15 zeemijl ten zuidoosten van Málaga. Zondag was er geel alarm vanwege hevige wind uit het noorden in Málaga. Mogelijk wisten de jongeren dat niet en wilden ze van op hun paddle board genieten van de zonsopgang met een bekertje mate. De politie blijft verder zoeken, maar vreest voor het ergste.

Ga naar de inhoud