Campings Costa Blanca verwachten drukke winter

Campings Costa Blanca verwachten drukke winter
Beeld: Campings Girona

Campings Costa Blanca verwachten drukke winter

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De campings aan de Costa Blanca hebben het in de zomer al goed gedaan wat betreft de bezetting maar gedurende de wintermaanden verwacht de regionale vereniging van aangesloten campingeigenaren dat de bezetting rond de 90% zal liggen. Campings geven een gevoel van veiligheid omdat het om een verblijf in de buitenlucht gaat, er meer zelfstandigheid is als men met de camper of caravan op een camping verblijft en omdat het vaak om ouderen gaat die geen last hebben van een quarantaine na thuiskomst.

De Asociación Provincial de Campings waar in totaal 36 campings (die in de winter open zijn) met bijna 28.000 plaatsen aangesloten zijn in de provincie Alicante spreekt over een bezetting deze herfst/wintermaanden van 90%. Het geluk is dat het merendeel van de gasten gepensioneerde ouderen uit andere landen zijn die voor lange tijd naar de Costa Blanca komen en die er geen problemen mee hebben om in quarantaine te gaan wanneer ze terugkeren naar eigen land.

Het merendeel van de klanten deze winter zal komen uit Nederland en Duitsland volgens de woordvoerder van de Asociación Provincial de Campings. In totaal vertegenwoordigt deze vereniging 123 campings met 71.001 plaatsen in de hele autonome regio Valencia waarvan er 44 in de provincie Alicante liggen, 41 in de provincie Castellón en 38 in de provincie Valencia.

Ook de moeilijke corona-zomer is redelijk goed verlopen met een 50% bezetting op de campingplaatsen en 60% in de bungalows. Wat daarbij het meeste opviel was dat het om kortere verblijven ging van enkele dagen waarbij er ook mensen waren die meerdere keren terugkeerden. Het merendeel van de gasten deze zomer kwam uit Spanje zelf.

Verwacht wordt dus dat de campings aan de Costa Blanca goed bezet zullen zijn met internationale overwinteraars die voor langere tijd blijven en waarbij het met name gaat om Europese senioren die weliswaar tot de risicogroep behoren wat betreft het coronavirus maar die ook geen problemen hebben met de corona-maatregelen en een eventuele verplichte of aangeraden quarantaine na terugkeer in eigen land.

Ook tijdens de noodtoestand die duurde van 14 maart tot 21 juni hadden de campings aan de Costa Blanca gasten uit andere Europese landen op bezoek omdat zij niet terug konden of wilden keren naar hun eigen land. Daarbij merkt de woordvoerder op dat er geen enkel COVID-19 geval bekend is op de campings. Dit positieve bericht wil men nu ook uitstralen, de campings aan de Costa Blanca zijn corona-veilig voor Europese caravan- of campertoeristen dus ‘Bienvenidos en la Costa Blanca’.

Ga naar de inhoud