Canarische Eilanden als corona-veilig winter toevluchtsoort

Canarische Eilanden als corona-veilig winter toevluchtsoort
Beeld: 123rf

Canarische Eilanden als corona-veilig winter toevluchtsoort

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Duitse, Scandinavische en Spaanse reisorganisaties beschouwen de Canarische Eilanden als een winter ‘toevluchtsoord’ voor hun reizen gezien de onzekerheid die wordt veroorzaakt door de verspreiding van COVID-19 bij de Europese en internationale toeristische bestemmingen. De vraag is nu wat de Nederlandse en Belgische reisorganisaties en vakantiegangers gaan doen deze winter.

In Spanje en met name op de Canarische Eilanden doet men er alles aan op de acht Islas Canarias als corona-veilige winterzonbestemming te verkopen. Net zoals overal in Europa hebben ook de Canarische Eilanden te maken met besmettingsgevallen, ziekenhuisopnames en corona-doden maar op dit moment is dat veel minder dan op het Spaanse vasteland.

Daarom willen de Canarische Eilanden die traditiegetrouw meer in de winter dan in de zomer worden bezocht door de internationale vakantiegangers graag het toerismeseizoen 2020/2021 redden door de eilanden archipel als corona-veilig te verkopen. 

Ook de grootste buitenlandse reisorganisaties willen dat graag want als het op de Canarische Eilanden veilig is dan kan men de vakantiegangers veilig op vakantie sturen. Vanaf deze zaterdag zal TUI Duitsland weer gaan vliegen naar de Canarische Eilanden en ook andere grote touroperators hebben al aangekondigd weer reizen naar de Canarias aan te gaan bieden.

Verder worden er allerlei maatregelen getroffen zoals de corona-tests bij aankomst en vertrek op de Canarische Eilanden en COVID-verzekeringen die door of de autoriteiten of de reisorganisaties worden aangeboden. Dat geldt dan met name voor de Duitse toeristen want in andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Finland en Denemarken wil men voorlopig nog niets weten van versoepelingen voor de Canarische Eilanden.

Ga naar de inhoud