Canarische Eilanden als corona-veilig winter toevluchtsoort

Canarische Eilanden als corona-veilig winter toevluchtsoort
Beeld: 123rf

Canarische Eilanden als corona-veilig winter toevluchtsoort

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Duitse, Scandinavische en Spaanse reisorganisaties beschouwen de Canarische Eilanden als een winter ‘toevluchtsoord’ voor hun reizen gezien de onzekerheid die wordt veroorzaakt door de verspreiding van COVID-19 bij de Europese en internationale toeristische bestemmingen. De vraag is nu wat de Nederlandse en Belgische reisorganisaties en vakantiegangers gaan doen deze winter.

In Spanje en met name op de Canarische Eilanden doet men er alles aan op de acht Islas Canarias als corona-veilige winterzonbestemming te verkopen. Net zoals overal in Europa hebben ook de Canarische Eilanden te maken met besmettingsgevallen, ziekenhuisopnames en corona-doden maar op dit moment is dat veel minder dan op het Spaanse vasteland.

Daarom willen de Canarische Eilanden die traditiegetrouw meer in de winter dan in de zomer worden bezocht door de internationale vakantiegangers graag het toerismeseizoen 2020/2021 redden door de eilanden archipel als corona-veilig te verkopen. 

Ook de grootste buitenlandse reisorganisaties willen dat graag want als het op de Canarische Eilanden veilig is dan kan men de vakantiegangers veilig op vakantie sturen. Vanaf deze zaterdag zal TUI Duitsland weer gaan vliegen naar de Canarische Eilanden en ook andere grote touroperators hebben al aangekondigd weer reizen naar de Canarias aan te gaan bieden.

Verder worden er allerlei maatregelen getroffen zoals de corona-tests bij aankomst en vertrek op de Canarische Eilanden en COVID-verzekeringen die door of de autoriteiten of de reisorganisaties worden aangeboden. Dat geldt dan met name voor de Duitse toeristen want in andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Finland en Denemarken wil men voorlopig nog niets weten van versoepelingen voor de Canarische Eilanden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.