Storm Alex zorgt voor 25 centimeter sneeuw in de Pyreneeën

Storm Alex zorgt voor 25 centimeter sneeuw in de Pyreneeën
Beeld: Storm Alex zorgt voor 25 centimeter sneeuw in de Pyreneeën

Storm Alex zorgt voor 25 centimeter sneeuw in de Pyreneeën

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De herfst is nog maar net begonnen en de Pyreneeën in Aragón hebben al te maken met de eerste echte sneeuwval. Eerder sneeuwde het al op grote hoogte maar nu heeft het tot 25 cm gesneeuwd in lagere delen van de Aragonese Pyreneeën. 

Diverse plaatsen zoals Cerler, Candanchu, Formigal en de grensovergang met Frankrijk van Portalet, Somport en rond de tunnel van Bielsa hadden te maken met de sneeuwval.

De weg naar de Balneario van Panticosa in de Valle de Tena moest zaterdagochtend worden afgesloten terwijl de rest van de dag met sneeuwkettingen gereden moest worden. 

De laagste temperatuur van heel Spanje werd gemeten bij het meetstation van Cerler-Cogulla op 2.400 meter hoogte met -4,8 graden. Maar ook op andere plaatsen zoals bij de meetstations in Torla-El Cebollar met -2,1 graden en Panticosa-Petrosos met -1,8 graden werd het koud.

De sneeuw was op meerdere plaatsen vanaf 1.500 meter hoogte te merken nadat op vrijdag de storm Alex al voor veel regenval zorgde waarbij ook de maxima van heel Spanje van 106 liter per vierkante meter werd bereikt in Candanchu.

Ga naar de inhoud