Nieuw boek: Het SuperSlimDieet, afgestemd op jouw persoonlijke behoefte

Nieuw boek: Het SuperSlimDieet, afgestemd op jouw persoonlijke behoefte

Nieuw boek: Het SuperSlimDieet, afgestemd op jouw persoonlijke behoefte

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In westerse landen heeft een groot deel van de volwassenen te kampen met overgewicht. In Nederland is het percentage van volwassenen met overgewicht de 50% overschreden. Dat is veel. Ook in Spanje neemt dit percentage flink toe (53,6% in 2021). Het  Mediterraan dieet, dat generaties lang zorgde voor een gezond eet- en voedingspatroon, is intussen overgenomen door minder goede keuzes. 

Een jaar of 40 geleden leefden de mensen vooral van fruit en groenten van het seizoen, werd alles vers klaargemaakt, werden er veel bonen en witvis gegeten en werd er weinig gefrituurd. Helaas wordt nu ook in Spanje veel gefrituurd voedsel gegeten, veel chips en veel koekjes en cake. Zelfs in het ziekenhuis bestaat een ontbijt uit een magdalena, een paar koekjes of een chocolade-croissantje. 

Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen, permanent of een gedeelte van het jaar, houden van het goede leven en het  lekkere eten dat Spanje te bieden heeft. Schrijfster  Jantien zegt: “Ik weet daar alles van. Ik woon sinds 2011 in Alcuéscar, een dorp van ongeveer 3.000 inwoners in het midden van Extremadura. Extremadura heeft een schat aan gastronomische hoogstandjes. Hier komt de Jamón Ibérico vandaan, maar ook geweldige kaassoorten, zoals tortas of retortas, een hele zachte sterk smakende kaas, waar je stukjes brood in doopt.”

Kortom, we lopen allemaal het gevaar om te zwaar te worden. In het boek “Het SuperSlimDieet, afgestemd op jouw persoonlijke behoefte” wordt stap voor stap beschreven hoe je jouw voedingspatroon weer in balans brengt. Je hoeft er niets voor te laten staan, alleen je ritme en hoeveelheden aan te passen. Het staat vol met tips, adviezen, informatie en ideeën om het dieet in je persoonlijke situatie in te passen. Dit is een handboek voor iedereen die op verantwoorde wijze af wil vallen of een gezond gewicht wil behouden.

Al haar hele leven is Jantien Henriët, de schrijfster van dit boek, bezig met voeding. Tot 2011 heeft zij in ontwikkelingslanden gewoond en gewerkt, in projecten om mensen bewust te maken van een beter en gebalanceerd voedingspatroon. Sinds 2011 woont zij in Extremadura, alwaar zij eerst ecologische groenten en kruiden heeft verbouwd en verkocht. 

Op dit moment heeft zij samen met haar man een vakantieboerderij met drie vakantiehuisjes en binnenkort zes camperplaatsen. Daarnaast is zij actief als gewichtsconsulent en geeft online advies en begeleiding aan mensen over gewicht en voeding. Met je eigen inzet, het SuperSlimDieet-boek en haar persoonlijke begeleiding is een gezond gewicht voor iedereen haalbaar.

Het boek is te bestellen bij Boukscout.nl
Titel: Het SuperSlimDieet, afgestemd op jouw persoonlijke behoefte
Auteur: Jantien Henriët
ISBN: 978-94-643-1746-6 / 9789464317466
Prijs: 21,99 euro

Heb je vragen of wil je meer informatie over het boek neem dan gerust contact op met de auteur: Jantien Henriët, e-mail: jantien@latierraverde.nl.

Ga naar de inhoud