Regering maakt 81 miljoen vrij voor werkzaamheden aan 39 Paradores in Spanje

Regering maakt 81 miljoen vrij voor werkzaamheden aan 39 Paradores in Spanje
Beeld: Parador de Cuenca / @paradores / facebook

Regering maakt 81 miljoen vrij voor werkzaamheden aan 39 Paradores in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse regering gaat 81,4 miljoen euro investeren in restauratie- en opknapwerkzaamheden van tientallen Paradores hotels. Het geld is afkomstig van het Next Generation EU-fonds en zal bestemd zijn voor 39 historische Paradores in 12 autonome regio’s en de autonome stad Ceuta.

De Paradores is een hotelketen die gerund wordt door de Spaanse staat en bestaat uit opgeknapte en tot luxe hotels verbouwde kastelen, kloosters, paleizen en monumentale gebouwen of het zijn hotels die vanwege de locatie bijzonder zijn waarbij het ook om nieuwbouw kan gaan. In totaal zijn er meer dan 100 Paradores in Spanje en Portugal.

Maar diverse van deze Paradores moeten onderhoud hebben en daarom heeft de Spaanse regering ruim 81 miljoen euro vrijgemaakt voor werkzaamheden. Het gaat om 39 Paradores die gecatalogiseerd zijn als ‘Bienes de Interés Cultural’ ofwel cultureel erfgoed. Deze zijn te vinden in 12 autonome regio’s, te weten Andalusië, Aragón, Asturië, Castilla-La Mancha, Castilië en León, Catalonië, Ceuta, Madrid, Extremadura, Galicië, Murcia, Navarra, Baskenland en de autonome stad Ceuta.

74,2% van het budget gaat naar het behoud van onder meer gevels, muren, torens en bastions, kloosters en kerken. Nog eens 17% zal de modernisering van de verlichtingssystemen van de monumenten financieren om de energie-efficiëntie en effectiviteit te vergroten, terwijl 5,9% van de fondsen zal worden geïnvesteerd in landschapsprojecten, en de overige 2,9% in het behoud van bijzondere elementen zoals enkelvoudige elementen zoals onder meer pleisterwerk, fresco’s, sculpturen of kapitelen. Turespaña zal als eigenaar van de eigendommen de instantie zijn die verantwoordelijk is voor het beheer van dit programma voor de instandhouding van het erfgoed voor het Paradores-netwerk.

Herfstkorting

Om de herfst te vieren is Paradores ook een speciale actie gestart waarbij je 25% korting kunt krijgen op het verblijf en ontbijt in de Paradores en 50% op de maaltijd in het restaurant. Deze actie geldt vanaf 2 oktober tot en met 23 december 2022. De 25% korting geldt daarnaast in alle Paradores van de keten behalve die van Granada en Hondarribia terwijl in het geval van de Paradores in Alarcón, Cuenca en Málaga Gibralfaro de korting niet geldt voor een verblijf op zaterdag. KLIK HIER voor meer informatie over deze actie.

Ga naar de inhoud