Luchthaven Madrid-Barajas krijgt een eigen Lidl supermarkt

Luchthaven Madrid-Barajas krijgt een eigen Lidl supermarkt
Beeld: via canva.com

Luchthaven Madrid-Barajas krijgt een eigen Lidl supermarkt

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De luchthaven Madrid-Barajas krijgt voor het eerst een supermarkt. Lidl zal binnenkort een vestiging openen op het terrein van de nieuwe ‘luchthavenstad’ die door de Spaanse luchthavenexploitant Aena wordt ontwikkeld. Lidl wordt daarmee de eerste keten die aanwezig is bij een luchthaven op het Spaanse vasteland. De SPAR ging de Lidl al voor op Gran Canaria.

Maanden nadat de luchthavenexploitant in maart een aanbesteding had uitgeschreven, heeft de Raad van Bestuur van Aena de toewijzing van het perceel aan de Lidl goedgekeurd. Aan de aanbesteding deden drie concurrenten mee: ALDI, Ahorramas en Lidl. De waarde van het contract bedraagt 14,2 miljoen euro via twee concepten: een maandelijkse huur van 27.030 euro en een eenmalige betaling van 993.000 euro aan het begin van de exploitatieperiode die 30 jaar duurt.

Het bebouwde perceel maakt deel uit van de gronden die Aena bij de luchthaven bezit en waar de zogenaamde ‘Ciudad Aeroportuaria’ wordt ontwikkeld, die aanvullende diensten zal bieden aan passagiers die gebruikmaken van de diensten van het grootste en drukste vliegveld van Spanje.

Om haar diensten aan te bieden, heeft Lidl de beschikking over een oppervlakte van meer dan 8.500 vierkante meter, waarvan maximaal 6.000 bestemd zijn voor bebouwing en maximaal 2.000 voor de verkoopruimte. De resterende oppervlakte is bestemd voor magazijnen, parkeerplaatsen en ondersteunende zones.

Lidl wordt daarmee de eerste supermarkt met een vestiging bij een luchthaven op het Spaanse vasteland, maar niet de eerste in Spanje. De pionier was de van oorsprong Nederlandse keten SPAR, die al in januari 2015 een winkel opende bij de luchthaven van Gran Canaria.

Ga naar de inhoud