Search
menu
Search

Toerist die met drone tegen Mezquita in Córdoba vloog kan hoge boete krijgen

Toerist die met drone tegen Mezquita in Córdoba vloog kan hoge boete krijgen
Beeld: via canva.com

Toerist die met drone tegen Mezquita in Córdoba vloog kan hoge boete krijgen

Een toerist die zonder toestemming een drone heeft gevlogen in het Patio de los Naranjos van de Mezquita-Catedral van Córdoba en deze per ongeluk tegen de klokkentoren van het monument heeft laten crashen, kan een boete krijgen van maximaal 45.000 euro.

Dit hebben bronnen van de Spaanse luchtvaartautoriteit AESA bevestigd. De politie heeft voorgesteld om de toerist alleen een administratieve boete op te leggen. De toerist werd door de agenten geïdentificeerd kort nadat hij zijn drone per ongeluk tegen de klokkentoren van de Mezquita-Catedral had laten crashen, maar er was geen persoonlijke of materiële schade.

De toerist zei dat hij niet wist dat hij de drone niet mocht vliegen in dat gebied. Het gebied is een restrictiegebied, net als elk ander gebied in de stad waar mensen kunnen worden geraakt. Voor het vliegen in een restrictiegebied is een vergunning vereist. Daarom hebben de agenten een administratieve boete voorgesteld voor de toerist bij de AESA.

De feiten speelden zich af rond 9.30 uur vorige week donderdag, toen de toerist een kleine drone vloog in het binnenhof van het Patio de los Naranjos van het monumentale complex. Door onjuiste manoeuvres botste het apparaat tegen de klokkentoren. De drone viel op de grond zonder schade aan de toren of aan personen te veroorzaken. Een beveiligingsagent van het monument vond het kleine vliegende apparaat en bracht de feiten ter kennis van de nationale politie.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?