Search
menu
Search

Tweejarige jongen overleeft als een wonder een val van zes meter in een kerk in Jaén

Tweejarige jongen overleeft als een wonder een val van zes meter in een kerk in Jaén
Beeld: Ayuntamiento Alcalá la Real / web

Tweejarige jongen overleeft als een wonder een val van zes meter in een kerk in Jaén

Het is bijna een wonder dat het ongeluk niet in een tragedie is geëindigd. Het jongetje van twee jaar oud was samen met zijn ouders en twee broers aan het rondkijken in de kathedraal van Alcalá la Real (Jaén), in het complex van de Fortaleza de la Mota. Ze waren afkomstig uit Alhaurín el Grande (Málaga) en maakten deze rondleiding op zondag, toen het incident rond 17.30 uur plaatsvond. Het kind viel uit het koor van de kerk, op een hoogte van bijna zes meter.

Om onbekende redenen klom het kind over de balustrade en viel, waarbij hij terechtkwam op een tussenverdieping van een projectiecabine die gelukkig de klap opving voordat de jongen op de grond viel.

Medische bronnen hebben bevestigd dat de tweejarige, ondanks de spectaculaire val en tegen alle verwachtingen in, op dit moment geen interne schade heeft. De jongen krijgt pijnstillers. Bovendien beweegt hij de ledematen en heeft hij op geen enkel moment het bewustzijn verloren. De jongen heeft alleen een kleine hersenschudding, maar geen botbreuk.

Dit is de eerste keer dat dit gebeurt bij het monumentale complex dat al meer dan 30 jaar voor het publiek toegankelijk is en waar regelmatig minderjarigen komen. De burgemeester van Alcalá la Real benadrukt dat een bedrijf verantwoordelijk is voor de veiligheid, maar dat ze na het ongeval dit element opnieuw zullen controleren. Dit keer is alles als een wonder redelijk goed afgelopen, maar de volgende keer kan dat heel anders zijn.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?