Catalaanse separatisten willen Spaanse verkiezingen op 10N boycotten

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Catalaanse separatisten willen Spaanse verkiezingen op 10N boycotten

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Op zondag 10 november vinden er landelijke parlementsverkiezingen plaats in alle autonome regio’s waaronder ook Catalonië. De Catalaanse separatistische beweging CDR heeft hun volgers opgeroepen om massaal met 15.000 activisten de ruim 300 stemlokalen, die grotendeels gelegen zijn in scholen, te blokkeren om zo te voorkomen dat de inwoners van Catalonië kunnen stemmen. 

De Spaanse autoriteiten waarschuwen degene die interesse tonen om mee te doen dat dit strafbaar is en als een ernstige schending van de grondwettelijke rechten om te mogen stemmen in een democratie gezien wordt en strafbaar is tot drie jaar celstraf. 

Het voorkomen van stemmen wordt gezien als ‘electorale misdaden’ en de politie zal in dat geval moeten optreden tegen eenieder die het doorlaten van burgers die willen stemmen tegenhoudt.

Daarnaast wil de Tsunami Democratic beweging de dag voor de verkiezingen, op de dag van reflectie zaterdag 9 november, een dag dat de politieke partijen geen campagne mogen voeren, ook acties uitvoeren om het stemmen in Catalonië voor de landelijke politiek te ontmoedigen.

Het wordt een week met waarschijnlijk rellen en politieoptredens omdat op maandag 4 november de koning van Spanje Felipe VI samen met zijn dochter naar Gerona komt om de uitreiking van de ‘Premios Fundación Princesa de Girona’ bij te wonen. Uit voorzorg heeft de Spaanse regering 250 extra agenten naar Gerona gestuurd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.