De eerste echte herfst-sneeuw is gevallen in Spanje

De eerste echte herfst-sneeuw is gevallen in Spanje
Beeld: Cerler (Aramon) / Twitter

De eerste echte herfst-sneeuw is gevallen in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje heeft te maken met de eerste echte sneeuwval op diverse plaatsen in het noorden van het land. Zo sneeuwde het in het Cantabrische gebergte zoals in Cantabrië en Asturië maar ook in de Pyreneeën zoals in Navarra en bij de bekende skigebieden in de provincie Huesca en in het Castiliaans Scheidingsgebergte (Sistema Central) in het midden van het land, niet ver weg van Madrid.

De kou die op veel plaatsen te merken is heeft ook gezorgd voor de eerste echte sneeuwval van deze herfst. Dat gebeurde niet langs de Middellandse Zeekust of de achterlanden daarvan maar in het midden en noorden van het land. Het sneeuwde bijvoorbeeld in Cantabrië, Asturië, Navarra en Huesca maar ook in de hoogste pieken van de Madrid regio.

In Cantabrië sneeuwde het in het Picos de Europa gebergte en de Alto Campoo waar op sommige plaatsen een bescheiden twee centimeter sneeuw viel zoals in Fuente Dé. In Asturië ligt er sneeuw vanaf 800 meter hoogte zoals bij Alto Nalón en Puerto de Pajares of bij het Parque Natural de Las Ubiñas en Covadonga.

In Navarra was er sneeuw vanaf 1.100 meter hoogte en wordt meer sneeuw verwacht. In Aragón in de provincie Huesca werd veel sneeuw geregistreerd bij de bekende skigebieden zoals Astun, Candanchu, Formigal en Cerler waar tot 15 centimeter werd gemeld. De grensovergang bij Portalet op de A-136 moest tijdelijk afgesloten worden vanwege de sneeuwval en slecht zicht.

Bij het skigebied  Puerto de Navacerrada in het Castiliaans Scheidingsgebergte is ook sprake van de eerste sneeuwval en wordt er nog meer sneeuw verwacht deze week terwijl de temperaturen dalen tot -2,5 graden.

Ga naar de inhoud