De eerste echte herfst-sneeuw is gevallen in Spanje

De eerste echte herfst-sneeuw is gevallen in Spanje
Beeld: Cerler (Aramon) / Twitter

De eerste echte herfst-sneeuw is gevallen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Spanje heeft te maken met de eerste echte sneeuwval op diverse plaatsen in het noorden van het land. Zo sneeuwde het in het Cantabrische gebergte zoals in Cantabrië en Asturië maar ook in de Pyreneeën zoals in Navarra en bij de bekende skigebieden in de provincie Huesca en in het Castiliaans Scheidingsgebergte (Sistema Central) in het midden van het land, niet ver weg van Madrid.

De kou die op veel plaatsen te merken is heeft ook gezorgd voor de eerste echte sneeuwval van deze herfst. Dat gebeurde niet langs de Middellandse Zeekust of de achterlanden daarvan maar in het midden en noorden van het land. Het sneeuwde bijvoorbeeld in Cantabrië, Asturië, Navarra en Huesca maar ook in de hoogste pieken van de Madrid regio.

In Cantabrië sneeuwde het in het Picos de Europa gebergte en de Alto Campoo waar op sommige plaatsen een bescheiden twee centimeter sneeuw viel zoals in Fuente Dé. In Asturië ligt er sneeuw vanaf 800 meter hoogte zoals bij Alto Nalón en Puerto de Pajares of bij het Parque Natural de Las Ubiñas en Covadonga.

In Navarra was er sneeuw vanaf 1.100 meter hoogte en wordt meer sneeuw verwacht. In Aragón in de provincie Huesca werd veel sneeuw geregistreerd bij de bekende skigebieden zoals Astun, Candanchu, Formigal en Cerler waar tot 15 centimeter werd gemeld. De grensovergang bij Portalet op de A-136 moest tijdelijk afgesloten worden vanwege de sneeuwval en slecht zicht.

Bij het skigebied  Puerto de Navacerrada in het Castiliaans Scheidingsgebergte is ook sprake van de eerste sneeuwval en wordt er nog meer sneeuw verwacht deze week terwijl de temperaturen dalen tot -2,5 graden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.