Man van 62 veroordeeld voor misbruik 15 jarige ‘vriendin’

Man van 62 veroordeeld voor misbruik 15 jarige 'vriendin'
Beeld: 123rf

Man van 62 veroordeeld voor misbruik 15 jarige ‘vriendin’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

PAMPLONA – In Navarra werd een man van 62 jaar veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenis voor seksueel misbruik en sexting nadat hij probeerde seks te hebben met een meisje van 15 jaar. In Spanje ligt de leeftijd van seksuele instemming op 16 jaar. De man vroeg haar om naaktfoto’s en deed haar geloven dat ze een sentimentele relatie hadden. 

De man werd verplicht om zich 4,5 jaar uit de buurt van het meisje te houden. Hij is haar een schadevergoeding van 2.500 euro verschuldigd omwille van morele schade en moet 108 dagen werkstraf voor de gemeenschap vervullen. De man zal niet naar de gevangenis moeten als hij deze voorwaarden vervuld en gedurende drie jaar geen nieuwe feiten pleegt.

Het gaat om een Colombiaanse man die regelmatig de zaak van de ouders van het meisje bezocht. Hij had het meisje te vriend gemaakt en overtuigde haar ervan dat er een relatie van gevoelens tussen de twee bestond. Hij vertelde haar regelmatig dat hij “van haar hield”, of sprak haar aan als “mijn meisje, mijn liefje”. Ook vroeg hij het meisje aan niemand te vertellen dat ze iets hadden omdat ze daar kritiek of oordelen over zouden vellen.

De twee voerden uitgebreid contact over telefoon en whatsapp, alsof ze een koppel waren en er geen enkel leeftijdsverschil bestond. Op 15 oktober 2020 stuurde de man een berichtje om 22.11 uur. “Ik ben altijd erg respectvol naar jou toe, omdat ik van je houd en je graag zie. Ik wil niet dat je om die gevoelens twijfelt, en dat je nooit klaagt over de man die van je houdt.”

Ook vroeg de man herhaaldelijk om foto’s van het meisje in ondergoed of zonder kledij. Het meisje ging een aantal keer ook effectief op dat verzoek in. Op een avond in het huis van de man, probeerde hij haar ook aan te raken. Het meisje voelde zich echter niet goed bij het gebeuren en verdween op tijd. Uiteindelijk ontdekte de moeder wat er aan de hand was en stapte zij naar de politie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.