Opnieuw 150 duizend euro aan dure flessen wijn gestolen in Spanje

In een restaurant in Madrid hebben dieven afgelopen weekend maar liefst 132 exclusieve flessen wijn ter waarde van 150.000 euro gestolen, dat gebeurde ook al eens door een Nederlander in Extremadura.
Beeld: Coque

Opnieuw 150 duizend euro aan dure flessen wijn gestolen in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het lijkt wel een trend of is het toeval? In Madrid hebben ze bij een Michelin-restaurant maar liefst 132 dure flessen wijn gestolen met een waarde van circa 150.000 euro. Het is al de tweede wijn-diefstal die de pers heeft gehaald want in oktober 2021 wisten twee dieven, waaronder een inmiddels aangehouden Nederlander, ter waarde van 1,7 miljoen euro in Extremadura wijn te stelen.

In dit geval gaat het om een wijn-diefstal in het restaurant Coque in Madrid dat twee Michelinsterren heeft. In de enorme en zeer exclusieve bodega, die de bijnaam ‘La Sacristía’ heeft, werden 132 flessen wijn met een geschatte waarde van 150.000 euro gestolen. Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag. 

Volgens de eerste informatie van de politie wisten de dieven via een muur in de aangrenzende apotheek de binnenplaats van het restaurant binnen te komen. Eenmaal binnen wisten de dieven de deuren te forceren, het glas van de bodega te vernielen en 132 flessen dure en exclusieve wijn te stelen.

De wijnkelder van Coque wordt beschouwd als een van de meest waardevolle in Spanje vanwege de enorme waarde van de wijnen die er opgeslagen liggen, zo’n 25.000 flessen. Het staat zelfs bekend als de ‘La Sacristía’ (de sacristie) en herbergt een Trafalgar-mandfles uit 1805, uniek in de wereld. Je kunt de spectaculaire wijnkelder via DEZE virtuele tour bekijken.

Ga naar de inhoud