Jongens vermoorden lerares Spaans vanwege slechte cijfers

Jongens vermoorden lerares Spaans vanwege slechte cijfers
Beeld: Twitter

Jongens vermoorden lerares Spaans vanwege slechte cijfers

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Voordat je verder leest, dit heeft niet in Spanje plaatsgevonden maar in de Verenigde Staten. Daar werd in november 2021 in Fairfield (Iowa) door twee jongens een lerares Spaans vermoord omdat ze beide jongens slechte cijfers had gegeven. De toen 16-jarige verdachten Jeremy Goodale en Willard Miller kunnen nu beiden voor zeer lange tijd de gevangenis ingaan omdat ze als volwassenen veroordeeld worden.

De 66-jarige Nohema Graber, lerares Spaanse taal op de Fairfield (Iowa) High School, werd op 2 november 2021 met een honkbalknuppel dusdanig toegetakeld in een park dat ze ter plaatse aan haar verwondingen overleed. De vrouw werd pas een dag na de aanval gevonden waarbij haar lichaam onder een zeil verborgen lag.

Het duurde niet lang voor de politie om de twee daders te vinden, de toen minderjarige jongens Jeremy Goodale en Willard Miller. Na het politieverhoor bleek dat de jongens van de lerares Spaans slechte cijfers hadden gekregen en daar waren de 16-jarige jongens het niet mee eens.

De twee jongens werden beschuldigd van moord met voorbedachten rade en samenzwering om samen de misdaad te plegen. De autoriteiten besloten dat beiden als volwassenen moesten worden berecht, rekening houdend met hun leeftijd en de omstandigheden van de zaak.

Ga naar de inhoud