Spaans vrouwenvoetbalelftal sub-17 wordt wereldkampioen

Spaans vrouwenvoetbalelftal sub-17 wordt wereldkampioen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Het Spaanse vrouwenvoetbalelftal van spelers onder de 17 jaar is in Uruguay bij het wereldkampioenschap sub-17 wereldkampioen geworden door met 2-1 te winnen van het vrouwenelftal van Mexico. Het is de eerste keer dat een vrouwenelftal een WK kampioenschap weet te winnen. De vrouwen van Spanje wisten dit jaar ook al het Europees kampioenschap voetbal vrouwen onder 17 te winnen.

Het Spaanse vrouwenelftal sub-17 onder leiding van coach Toña Is wist de finale van het Wereldkampioenschap voetbal vrouwen onder 17 van 2018 in Uruguay te winnen. Spanje zat in groep D samen met Zuid-Korea (0-4 voor Spanje), Canada (5-0 voor Spanje) en Colombia (1-1).

In de kwartfinale speelde Spanje 1-1 gelijk tegen de vorige wereldkampioen Noord-Korea terwijl het Spaanse vrouwenelftal in de halve finale met 0-2 wist te winnen van Nieuw Zeeland en uiteindelijk in de finale met 2-1 van Mexico won.

Beide doelpunten werden in de finale gemaakt door Claudia Pina (speler van FC Barcelona Femenina) die naast topscoorder van het toernooi ook tot beste speler van het wereldkampioenschap sub-17 van 2018 werd gekozen.

Het Spaans vrouwenvoetbalelftal onder 17 heeft nu voor het eerst een WK gewonnen maar stond in 2014 ook al in de finale terwijl Spanje in 2010 en 2016 niet verder kwam dan de derde plaats. Bij het EK is het Spaanse vrouwenvoetbalelftal onder 17 beter op gang en werd het team dit jaar ook al kampioen, net zoals in 2015 en 2011 toen ze ook het EK wisten te winnen.

Spanje heeft na de finale winst dit weekend nu drie WK titels op naam, te weten het WK voetbal mannen van 2010, het WK sub-20 mannen in 1999 en nu het WK vrouwen sub-17 in 2018.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.