skip to Main Content
Spaans vrouwenvoetbalelftal sub-17 wordt wereldkampioen
RTVE

Spaans vrouwenvoetbalelftal sub-17 wordt wereldkampioen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Het Spaanse vrouwenvoetbalelftal van spelers onder de 17 jaar is in Uruguay bij het wereldkampioenschap sub-17 wereldkampioen geworden door met 2-1 te winnen van het vrouwenelftal van Mexico. Het is de eerste keer dat een vrouwenelftal een WK kampioenschap weet te winnen. De vrouwen van Spanje wisten dit jaar ook al het Europees kampioenschap voetbal vrouwen onder 17 te winnen.

Het Spaanse vrouwenelftal sub-17 onder leiding van coach Toña Is wist de finale van het Wereldkampioenschap voetbal vrouwen onder 17 van 2018 in Uruguay te winnen. Spanje zat in groep D samen met Zuid-Korea (0-4 voor Spanje), Canada (5-0 voor Spanje) en Colombia (1-1).

In de kwartfinale speelde Spanje 1-1 gelijk tegen de vorige wereldkampioen Noord-Korea terwijl het Spaanse vrouwenelftal in de halve finale met 0-2 wist te winnen van Nieuw Zeeland en uiteindelijk in de finale met 2-1 van Mexico won.

Beide doelpunten werden in de finale gemaakt door Claudia Pina (speler van FC Barcelona Femenina) die naast topscoorder van het toernooi ook tot beste speler van het wereldkampioenschap sub-17 van 2018 werd gekozen.

Het Spaans vrouwenvoetbalelftal onder 17 heeft nu voor het eerst een WK gewonnen maar stond in 2014 ook al in de finale terwijl Spanje in 2010 en 2016 niet verder kwam dan de derde plaats. Bij het EK is het Spaanse vrouwenvoetbalelftal onder 17 beter op gang en werd het team dit jaar ook al kampioen, net zoals in 2015 en 2011 toen ze ook het EK wisten te winnen.

Spanje heeft na de finale winst dit weekend nu drie WK titels op naam, te weten het WK voetbal mannen van 2010, het WK sub-20 mannen in 1999 en nu het WK vrouwen sub-17 in 2018.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Omdat niemand hier wat zet, want het scoort niet denk ik?
    Geweldige prestatie van de dames.
    En de nummer 10 had een zeer mooie actie die je normaal alleen Messi ziet maken, okey, ik deed het ook in mijn tijd, maar daar zijn geen beelden van, dus kan ik dat makkelijk beweren.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken