skip to Main Content
Zeven Spaanse wijnen onder de 100 beste ter wereld
Wine Spectator

Zeven Spaanse wijnen onder de 100 beste ter wereld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens Wine Spectator heeft Spanje zeven wijnen die goed genoeg zijn om op de top 100 te komen dit jaar. De hoogste positie is een Rioja wijn die de vierde plaats wist te halen. Spanje heeft uitstekende wijnen maar niet iedereen op de wereld weet dit en dus is de aanwezigheid van 7 Spaanse wijnen op een lijst van werelds beste 100 wijnen goed nieuws.

Het feit dat er echter slechts 7 Spaanse wijnen op de lijst voorkomen is te verklaren omdat de wijnspecialisten meer Franse, Italiaanse en Amerikaanse wijnen hebben getest dan Spaanse wijnen. 75% van de wijnen die op de top 100 lijst voorkomen komen uit deze landen. In de top 10 bijvoorbeeld staan 3 Italiaanse, 3 Franse, 3 Amerikaanse wijnen en slechts 1 Spaanse wijn.

Toch wist de Rioja 890 Gran Reserva Selección Especial 2005 wijn van de Bodegas La Rioja Alta volgens de Wine Spectator de vierde plaats te halen, de hoogste Spaanse notering op de lijst. De prijs van deze wijn is 155 euro.

De lijst van de 7 Spaanse wijnen op de top 100 is als volgt:

 • 4. Rioja 890 Gran Reserva Selección Especial 2005, de Bodegas La Rioja Alta
 • 26. Bodegas y Viñedos Valderiz 2015, Ribera del Duero
 • 35. Descendientes de J. Palacios Bierzo, Pétalos 2016
 • 37. Bodegas Hidalgo, La Gitana Manzanilla Sanlúcar de Barrameda La Gitana
 • 41. San Román 2014, Bodegas y Viñedos Toro
 • 47. Edetària 2017 Garnatxa Blanca, Terra Alta Via Terra
 • 59. R. López de Heredia Viña Tondonia 2008, Rioja White Viña Gravonia Crianza

Bovenaan de lijst staat de Italiaanse wijn Bolgheri-Sassicaia Sassicaia 2015 van Bodegas Tenuta San Guido die een prijs heeft van 216 euro. De tweede plaats is voor St. Emilion 2015 van de Franse Bodega Château Canon-La Gaffelière met een prijs van 84 euro gevolgd door de derde beste wijn, de Italiaanse Chianti Classico Riserva 2015 van de Bodegas Castello di Volpaia met een verkoopprijs van 35 euro.

Bekijk de hele top 100 lijst HIER.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Remco, volgens mij ontbreekt in jullie lijstje van 7 de nr. 29 uit de Top 100: Bodegas Breca met hun Garnacha Aragón Old Vines uit 2015?

 2. Het is jammer dat de Spanjaarden hun wijnen zo slecht promoten anders had deze top100
  er waarschijnlijk nog gunstiger uitgezien voor de Spaanse bodega’s. Neemt niet weg dat het met deze 7 een uitstekende prestatie heeft neergezet. Met Kerst staat bij mij steevast een wijn op tafel van Pago de Carraovejas. Dit keer de Pago de Carraovejas 2015 T. Een wijn die zeker een plaats had verdiend in deze top100. Een uitmuntende wijn uit de Ribera del Duero. Hier wat korte impressies over de Pago de Carraovejas 2015 T.
  Color: Cereza. Aroma: especiado., mineral, hierbas de monte, fruta madura, Boca: elegante, lleno, largo, persistente. ¡Salud!

 3. Dat druivensap zo duur kan zijn! Godendranken blijven godendranken en over smaak zal altijd te twisten zijn!!
  Salut!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken