Staking bij Spaanse tankstations op 5 en 9 december (UPDATE)

Staking bij Spaanse tankstations op 5 en 9 december
Beeld: Adobe Stock
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De vakbonden UGT en CCOO hebben de medewerkers van de tankstations in Spanje opgeroepen om mee te doen met de staking in de bedrijfssector op 5 en 9 december. Deze staking valt samen met de zogenaamde ‘Puente de la Constitución’ ofwel een korte vakantieperiode op vrijdag 6 december tot en met 9 december (in sommige regio’s in Spanje).

Volgens de vakbonden is men al meer dan één jaar bezig met onderhandelingen over nieuwe arbeidsvoorwaarden in de sector maar deze hebben tot nu toe nog tot niets geleid. 

De discussie gaat (zoals vaak) over een salarisverhoging in de sector omdat deze in 2019 1,3% omhoog wil gaan en in 2020 en 2021 0,7% maar de vakbonden willen dat gedurende deze drie jaren de stijging in totaal 5,7% is.

De staking op donderdag 5 en maandag 9 december zou samenvallen met de vakantieperiode ‘Puente de la Constitución’ en met de klimaattop in Madrid. 56.000 medewerkers van meer dan 11.600 tankstations kunnen meedoen met deze twee stakingsdagen. 

In Spanje zijn sinds juni dit jaar 11.600 tankstations (gasolineras) te vinden. Van dat aantal heeft Repsol 3.350 installaties (29% van het totaal) gevolgd door Cepsa met 1.522 installaties en BP met 747 installaties (nadat deze Petrocorner heeft gekocht).

UPDATE: De staking bij de tankstations gaat uiteindelijk niet door, zo werd dinsdagmiddag aangekondigd. De vakbonden hebben een overeenstemming bereikt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.