skip to Main Content
Staking bij Spaanse tankstations op 5 en 9 december (UPDATE)
Adobe Stock

Staking bij Spaanse tankstations op 5 en 9 december (UPDATE)

MADRID – De vakbonden UGT en CCOO hebben de medewerkers van de tankstations in Spanje opgeroepen om mee te doen met de staking in de bedrijfssector op 5 en 9 december. Deze staking valt samen met de zogenaamde ‘Puente de la Constitución’ ofwel een korte vakantieperiode op vrijdag 6 december tot en met 9 december (in sommige regio’s in Spanje).

Volgens de vakbonden is men al meer dan één jaar bezig met onderhandelingen over nieuwe arbeidsvoorwaarden in de sector maar deze hebben tot nu toe nog tot niets geleid. 

De discussie gaat (zoals vaak) over een salarisverhoging in de sector omdat deze in 2019 1,3% omhoog wil gaan en in 2020 en 2021 0,7% maar de vakbonden willen dat gedurende deze drie jaren de stijging in totaal 5,7% is.

De staking op donderdag 5 en maandag 9 december zou samenvallen met de vakantieperiode ‘Puente de la Constitución’ en met de klimaattop in Madrid. 56.000 medewerkers van meer dan 11.600 tankstations kunnen meedoen met deze twee stakingsdagen. 

In Spanje zijn sinds juni dit jaar 11.600 tankstations (gasolineras) te vinden. Van dat aantal heeft Repsol 3.350 installaties (29% van het totaal) gevolgd door Cepsa met 1.522 installaties en BP met 747 installaties (nadat deze Petrocorner heeft gekocht).

UPDATE: De staking bij de tankstations gaat uiteindelijk niet door, zo werd dinsdagmiddag aangekondigd. De vakbonden hebben een overeenstemming bereikt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Wij tanken tot zeer grote tevredenheid tegenwoordig bij een ‘witte pomp’ met een betaalautomaat.
  Dus, niets aan de hand tenzij de automaten ook staken…

 2. Even een vraagje: waarom heet dit een puente? Ik meen dat een puente een overbrugging ( vandaar het woord puente) is tussen een feestdag op dinsdag of donderdag naar het weekeinde toe. Op deze manier wordt er met 1 extra vrije dag een 4
  -daagse vrije periode gecreëerd.

  1. In dit geval wordt er een verlenging gemaakt en dus een brug geslagen naar de maandag wat geen feestdag is . De feestdagen zijn vrijdag 6 en zondag 8 .
   Zo zie ik het dus

   1. Een verhoging in 2019 van 1,3% en in 2020 en 2021 0,7% is volgens mij totaal 2,7% maar de werkgevers willen niet verder gaan dan 5,7%🤔 dit snap ik ff niet.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken