Transavia gaat vanaf Alicante en Ibiza naar Brussel vliegen

Transavia gaat vanaf Alicante en Ibiza naar Brussel vliegen
Beeld: Transavia.com

ALICANTE – De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia gaat vanaf 30 maart 2020 vluchten uitvoeren tussen het vliegveld Alicante-Elche en Brussels-Airport én vluchten vanaf Ibiza naar Brussels-Airport. De vluchten zijn voorlopig alleen gepland voor de zomermaanden en er komen twee vliegtuigen te staan in Brussel maar er komt geen vliegbasis want er wordt gevlogen met Nederlands personeel dat zich naar Brussel verplaatst.

Het was blijkbaar al eerder bekend dat Transavia Brussels Airport ging opnemen als aankomst en vertrek punt op internationale routes. In totaal heeft de lowcostmaatschappij negen routes aangekondigd voor het zomerprogramma met een totaal van 28 vluchten per week. 

Alicante-Elche en Ibiza zijn twee van de negen bestemmingen die men vanaf Brussel kan bereiken en uiteraard ook andersom. Er komen vijf wekelijkse verbindingen tussen Brussel en Alicante terwijl er vier wekelijkse vluchten komen tussen Brussel en Ibiza met vanaf prijzen van 35 euro.

Van de negen bestemmingen gaan er dus twee naar Alicante-Elche en Ibiza in Spanje terwijl de rest gaan naar Verona in Italië, Corfu, Heraklion en Thessaloniki in Griekenland, Faro in Portugal, Tel Aviv in Israël en Agadir in Marokko.

Op dit moment vliegt Transavia naar drie bestemmingen in Nederland, te weten Amsterdam-Schiphol, Rotterdam-Den Haag en Eindhoven. Daar komt Brussels-Airport bij terwijl er ook gevlogen wordt naar Parijs-Orly. 

Transavia heeft vanaf 30 maart vier verbindingen tussen Ibiza en Amsterdam-Schiphol, Rotterdam-Den Haag, Eindhoven en Brussels-Airport. Ook vanaf Ibiza vliegt Transavia naar Parijs-Orly.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ned

Dat lijkt mij een verstandige keuze van Transavia, gezien de Nederlandse regering het spoor volledig bijster is. Vliegbelasting, gezeur rondom het aantal vliegbewegingen, Lelystad dat niet van de grond komt, Schiphol dat niet mag uitbreiden en als het aan de PvdA-leden ligt gaat men in Nederland vliegen binnen Europa helemaal verbieden. Dan kun je als luchtvaartmaatschappij beter je koffers pakken, je vleugels spreiden en het elders zoeken.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.