84 Nederlandse campers dankzij NKC vanuit Marokko naar Nederland gebracht

84 Nederlandse campers dankzij NKC vanuit Marokko naar Nederland gebracht
Beeld: Nederlandse Kampeerauto Club

84 Nederlandse campers dankzij NKC vanuit Marokko naar Nederland gebracht

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op 27 november zijn 84 campers vanuit de haven van Casablanca met een vrachtschip naar Nederland vertrokken waar op 1 december in Amsterdam het schip aanmeerde. Het ging om kampeerauto’s die sinds maart, toen de corona-crisis en de daarbij horende reisverboden van start gingen, gestrand stonden in Marokko omdat het niet mogelijk was om met een ferry naar Spanje te varen. Dankzij de inzet van de Nederlandse Kampeerauto Club en Broekman Logistics komt er na bijna negen maanden een einde aan het wachten van de campereigenaren.

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) was in maart met vijf campergroepsreizen op pad in Marokko toen overal de noodtoestand werd afgekondigd en de camperrijders geen kant meer op konden. De veerboten tussen Marokko en Spanje waren niet meer operationeel en er waren geen vliegtuigen in de lucht. 

De NKC besloot de campertoeristen meteen te repatriëren met een extra vlucht van Transavia maar daarbij lieten de campereigenaren hun campers in Marokko achter op een beveiligd terrein in Marrakesh. 

Naarmate de maanden vorderden was er nog steeds geen verbetering in de corona-situatie en de campers konden nog steeds niet op de ferry van Marokko naar Spanje overgebracht worden omdat Marokko en Spanje de grenzen dichthouden. 

Uiteindelijk heeft de Nederlandse Kampeerauto Club samen met de Nederlandse Ambassade in Marokko en een verzekeringsmaatschappij een verschepingsactie op touw gezet die door Broekman Logistics wordt uitgevoerd.

Nadat Broekman Logistics het grootschalige logistieke plan uitwerkte werd dit gepresenteerd op een informatiebijeenkomst in oktober in Nederland. Na afloop tekenden 84 camperaars in, waarna het proces volgde van complexe douaneformaliteiten. 

Op 27 november werden de campers in konvooien door lokale chauffeurs onder toezien van de lokale partner van de logistiek dienstverlener naar de haven gereden. Daar werden de campers ingescheept aan boord van het vrachtschip Grande Luanda van rederij Grimaldi. 

Dat vrachtschip is op 1 december in de haven van Amsterdam aabgekomen waar de deelnemers weer met hun campers werden herenigd, zo is te lezen op de website van de Nederlandse Kampeerauto Club die uitstekend werk heeft verricht maar het jammer vindt dat de campereigenaren zolang op hun campers hebben moeten wachten.

Bron: NKC

Ga naar de inhoud