Temperaturen onder het vriespunt in de Valencia regio

Temperaturen onder het vriespunt in de Valencia regio
Beeld: Freepik

Temperaturen onder het vriespunt in de Valencia regio

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Een koufront trekt over Spanje en terwijl dat zorgt voor sneeuwval in de hoogste delen van de Pyreneeën in Aragón en Catalonië en in de Sierra Nevada in Andalusië, zorgt dat koufront er ook voor dat de temperaturen in de Valencia regio flink gedaald zijn. Het kwik daalde in Ademuz in de provincie Valencia tot -4,8 graden, de koudste nacht sinds 15 januari dit jaar.

In Ademuz (Valencia) werd een minimum temperatuur gemeten van -4,8 graden terwijl het -3,6 graden werd in Fontanars dels Alforins (Valencia) en -3,5 graden in Villena (Alicante). In Jalance (Valencia) daalde het kwik tot -2 graden en in Pinós (Alicante) naar -1,9 graden. 

Ook in andere gemeenten werd het akelig koud voor de tijd van het jaar met -1,2 graden in Castellfort en Villafranca (Castellón), -1,1 graden in Fredes (Castellón) en -0,4 graden in Utiel (Valencia). 

In het dorp Morella (Castellón) werd een temperatuur gemeten van 0,4 graden boven het vriespunt en in Ontinyent (Valencia) werd het 0,5 graden. Ook bij het vliegveld van Valencia was het behoorlijk koud met 0,8 graden.

In de provinciale hoofdsteden was het ook aardig warm met 4 graden in Alicante stad, 4,5 graden in Valencistad en 4,9 graden in castellón de la Plana.

Buiten de Valencia regio is het echter veel kouder geworden zoals de laagste temperatuur die in heel Spanje gemeten werd van -11,2 graden in Cap de Vaqueira (Lerida) en de -10 graden in Port Ainé (Lerida). In de Madrid regio werd het ook koud met -9,5 graden in Somosierra of de -8 graden in Molina de Aragón (Guadalajara) en -7,8 graden in Cuéllar (Segovia). 

Daartegenover staat dat er ook hoge maximum temperaturen zijn gemeten in las Palmas de Gran Canaria en 24,9 graden in Mogán (Gran Canaria) of 24,6 graden in La Aldea de San Nicolás (Gran Canaria). Op Tenerife werd in Anaga de hoogste temperatuur gemeten van 23,7 graden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.