Temperaturen onder het vriespunt in de Valencia regio

Temperaturen onder het vriespunt in de Valencia regio
Beeld: Freepik

Temperaturen onder het vriespunt in de Valencia regio

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Een koufront trekt over Spanje en terwijl dat zorgt voor sneeuwval in de hoogste delen van de Pyreneeën in Aragón en Catalonië en in de Sierra Nevada in Andalusië, zorgt dat koufront er ook voor dat de temperaturen in de Valencia regio flink gedaald zijn. Het kwik daalde in Ademuz in de provincie Valencia tot -4,8 graden, de koudste nacht sinds 15 januari dit jaar.

In Ademuz (Valencia) werd een minimum temperatuur gemeten van -4,8 graden terwijl het -3,6 graden werd in Fontanars dels Alforins (Valencia) en -3,5 graden in Villena (Alicante). In Jalance (Valencia) daalde het kwik tot -2 graden en in Pinós (Alicante) naar -1,9 graden. 

Ook in andere gemeenten werd het akelig koud voor de tijd van het jaar met -1,2 graden in Castellfort en Villafranca (Castellón), -1,1 graden in Fredes (Castellón) en -0,4 graden in Utiel (Valencia). 

In het dorp Morella (Castellón) werd een temperatuur gemeten van 0,4 graden boven het vriespunt en in Ontinyent (Valencia) werd het 0,5 graden. Ook bij het vliegveld van Valencia was het behoorlijk koud met 0,8 graden.

In de provinciale hoofdsteden was het ook aardig warm met 4 graden in Alicante stad, 4,5 graden in Valencistad en 4,9 graden in castellón de la Plana.

Buiten de Valencia regio is het echter veel kouder geworden zoals de laagste temperatuur die in heel Spanje gemeten werd van -11,2 graden in Cap de Vaqueira (Lerida) en de -10 graden in Port Ainé (Lerida). In de Madrid regio werd het ook koud met -9,5 graden in Somosierra of de -8 graden in Molina de Aragón (Guadalajara) en -7,8 graden in Cuéllar (Segovia). 

Daartegenover staat dat er ook hoge maximum temperaturen zijn gemeten in las Palmas de Gran Canaria en 24,9 graden in Mogán (Gran Canaria) of 24,6 graden in La Aldea de San Nicolás (Gran Canaria). Op Tenerife werd in Anaga de hoogste temperatuur gemeten van 23,7 graden.

Ga naar de inhoud