Politie arresteert meest gezochte Spaanse ‘duivelin’ in Duitsland

Politie arresteert meest gezochte Spaanse ‘duivelin’ in Duitsland
Beeld: Canva

Politie arresteert meest gezochte Spaanse ‘duivelin’ in Duitsland

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Dankzij een gemeenschappelijke operatie tussen de politie van Duitsland en Spanje, kon men in de stad Hamburg Leudis Isaac Corro Camacho aanhouden. Corro Camacho luisterde naar de bijnaam ‘La Diabla’, de duivelin of Donatella. Ze ontvluchtte eind 2020 de Spaanse politie en was sindsdien spoorloos.

Sinds bijna een jaar was ‘La Diabla’ Spanje ontvlucht, nadat de politie een grootschalige actie voerde tegen de uitbuiting van vrouwen in de autonome regio’s Aragón, Asturië en Catalonië. Eind 2020 verdween ze van de radar met haar toenmalige vriend, een Duitse ex-politieagent.

Corro Camacho ontpopte zich tot de meest gezochte vrouwelijke vluchteling in Spanje. Sinds een maand stond ze ook op de lijst van meest gezocht personen van de Europese politiedienst Europol. Ze wordt beschuldigd van mensenhandel, witwaspraktijken en lidmaatschap van een criminele organisatie. Begin deze maand slaagde de politie er in haar vriend in te rekenen, maar Corro Camacho ontsprong de dans.

Volgens betrouwbare bronnen ronselde ‘La Diabla’ vrouwen en transsexuelen in haar geboorteland Venezuela. Ze beloofde hen werk in Spanje en liet hen een borstvergroting en een liposuctie ondergaan. In haar woorden “wilden de Spanjaarden namelijk geen dikke vrouwen”.

Haar bijnaam leende ze van de serie “sin senos si hay paraíso” (zonder borsten kom je ook in het paradijs). ‘La Diabla’ eiste meteen 12.000 euro van haar slachtoffers, een som die de hoogte in ging via een zelf bedacht systeem van boetes en straffen.

De vrouwen werden opgesloten in appartementen in Oviedo en Barcelona, waar ze verplicht werden zich te prostitueren. Ook werden ze af en toe met dezelfde reden naar Duitsland gestuurd. Wanneer ze niet langer van waarde waren voor de organisatie, werden ze verkocht aan een club in een buitenwijk van de stad Caspe, in Zaragoza.

In Asturië slaagde één van de slachtoffers er in te ontsnappen uit het appartement waar ze gevangen zat. Ze diende een klacht in bij de politie, die een operatie op touw zette om het netwerk te ontmantelen.

ficha
Ga naar de inhoud