Woningen ontruimd vanwege natuur- en bosbrand nabij Competa in de provincie Málaga

Woningen ontruimt vanwege natuur- en bosbrand nabij Competa in de provincie Málaga
Beeld: @BomberoForestal / twitter

Woningen ontruimd vanwege natuur- en bosbrand nabij Competa in de provincie Málaga

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Vrijdagmiddag is de brandweer begonnen met de bluswerkzaamheden van een natuur- en bosbrand in de gemeente Cómpeta, provincie Málaga. Het gaat om een uitslaande brand nabij de Pico de Cisne, in het natuurpark Las Sierras Tejeda, Almijara y Alhama. Diverse families moesten geëvacueerd worden uit hun landelijk gelegen woningen omdat deze in de route van het vuur liggen.

De brand ontstond vrijdagmiddag rond 14 uur door nog onbekende oorzaak. De regionale overheid heeft meteen het INFOCA-plan in werking laten treden waardoor er tenminste 35 brandweerlieden naar het getroffen gebied konden gaan. Samen met 1 helikopter en diverse brandweerwagens wordt gewerkt aan het zo snel mogelijk blussen van deze natuur- en bosbrand om de schade beperkt te houden.

Deze nieuwe natuur- en bosbrand volgt op de brand die recent plaatsvond bij Maro aan de kust waar een uitslaande brand 34 hectare natuur waaronder 2,6 hectare natuurgebied in de as legde. Die brand ontstond omdat iemand tuinafval verbrandde maar geen rekening had gehouden met de wind.

Ga naar de inhoud