Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (37)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (37)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (37)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Het was weer even nodig om een aantal dagen rust te nemen en dat hebben we deze keer gedaan in Los Alcázares. Dit ligt aan de kust tussen Murcia en Cartagena. We hadden heerlijk weer, veel zon en lekkere temperaturen. Op het gemak wakker worden, vervolgens naar het strand met Donja en in de middagen hebben we de buurt een beetje verkend. De eerste dag zijn we naar de fabriek en het museum van Licor 43 geweest. Erg leuk om te zien en aan het eind was erg veel te proeven, hier waren ze niet zuinig in. Zeker een aanrader als je in de buurt bent. Wel is het nodig om op tijd te reserveren. We konden het niet laten om toch nog wat tweedehands spullen in te kopen, dus op de terugweg zat de auto goed vol. Het was lekker om er even tussenuit te zijn en we hebben weer wat energie om verder te gaan.

Het tegelwerk is nu helemaal gedaan, wel moeten we de voegen van de terracotta tegels nog doen. We zijn zeer tevreden met Yves zijn werk en mocht je in de regio Alicante/Murcia een goede tegelzetter nodig hebben, wij raden hem zeker aan. Wil je zijn contactgegevens, stuur ons dan even een berichtje (via Facebook onderaan deze blog). We zijn nog heel voorzichtig met juichen, maar het lijkt erop dat afgelopen week ons nieuwe elektra systeem is goedgekeurd. Het moet nu nog behandeld worden door een aantal verschillende instanties, dus het duurt nog wel even voordat we daadwerkelijk meer vermogen hebben. Maar het gaat dus de goede kant op.

Zelf zijn we na onze daagjes weg direct weer aan de slag gegaan. Tom heeft zich vooral gericht op het schilderen van de muren in een slaapkamer en de badkamer die bij deze slaapkamer hoort. De voordeur is ook door Tom onderhanden genomen, deze was namelijk nog niet helemaal winterproof. Tochtstrippen en -latten hebben ervoor gezorgd dat er minder wind door de voordeur dringt. Danielle is naast het schilderen van meubels, begonnen aan het schilderen van de trapleuning en balustrade. Het onderste deel van de trap is nu klaar voor de kerstversiering. Heerlijk, wij zijn dol op kerstversiering en dan vooral de lampjes.

Ook in alle steden en dorpen beginnen kerstdecoraties de straten te sieren. Mooie verlichting boven de straten en de kerststallen worden opgebouwd. Het is traditie in Spanje om echt een moment te maken van het aanzetten van de kerstverlichting en het onthullen van de kerststal. Pinoso heeft er dit jaar voor gekozen om dit wat later dan gebruikelijk te doen en zo wat energie te besparen. De grote steden in Spanje pakken altijd flink uit met de kerstversiering. Het is dan ook zeker de moeite waard om zo’n grote stad te bezoeken en dan vooral in de avond natuurlijk. Hasta luego, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud