skip to Main Content
De Sagrada Familia krijgt scanners, metaaldetectoren en extra beveiligingspersoneel in 2018

De Sagrada Familia krijgt scanners, metaaldetectoren en extra beveiligingspersoneel in 2018

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De stichting die de Sagrada Familia basiliek beheert heeft een budget van twee miljoen euro toegewezen aan extra veiligheidsmaatregelen in en rondom de beroemde kerk van Antonio Gaudí. Zo zullen bezoekers in 2018 te maken gaan krijgen met extra scanners, metaaldetectoren en extra veiligheidspersoneel waarbij het fouilleren meer een routine zal gaan worden dan een uitzondering.

De Sagrada Familia is de top toeristenattractie en drukste bezienswaardigheid van Barcelona met jaarlijks meer dan 4,5 miljoen bezoekers. De kerk van Gaudí is tevens een gewild doelwit voor de IS terroristen en de Sagrada Familia wordt herhaaldelijk gezien op videoboodschappen of in tijdschriften die gericht zijn aan terroristen. De veiligheid rondom en in het gebouw was voor maar zeker ook na de aanslag in Barcelona op 17 augustus flink omhoog gegaan maar men heeft vanuit de Sagrada Familia zelf ook besloten de veiligheid binnen het gebouw te vergroten.

Naast de twaalf extra veiligheidsagenten komen er bij de ingangen tien metaaldetectoren en scanners te staan waarbij de bezoekers en tassen gecontroleerd worden. Deze maatregelen zijn vanaf 1 januari operationeel geworden waardoor het binnengaan van de Sagrada Familia iets meer tijd in beslag kan gaan nemen. Op 30 december 2017 hield men al een generale repetitie toen er een mis plaatsvond in de basiliek waarbij alle 2.000 aanwezigen succesvol en zonder problemen gescand en gecontroleerd werden.

Bij eerdere controles direct na de aanslag op de Ramblas op 17 augustus 2017 werden bij tientallen bezoekers diverse messen van verschillende afmetingen, zelfverdedigingssprays en elektrische pistolen in beslag genomen. Met de nieuwe scanners hoeft dat niet meer altijd handmatig te gebeuren en doen de machines een groot deel van het speurwerk.

Van de tien nieuwe scanners staan er zes bij de ingangen voor individuele bezoekers en vier bij de groepsingangen. Daarnaast zijn er tientallen nieuwe camera’s geïnstalleerd in en rondom de Sagrada Familia die alles en iedereen in de gaten houden. Deze camera’s hebben echter nog geen gezichts- of retinaherkenningstechnologie maar dat kan altijd later nog komen aangezien dat softwarematig gebeurd.

Met de 12 extra veiligheidsmedewerkers is het aantal agenten nu opgelopen naar 40 personen die de meer dan 4,5 miljoen bezoekers en de kerk zelf in de gaten houden.

Foto: La Vanguardia

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken