2019 begonnen met 46,7 miljoen inwoners in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
2019 begonnen met 46,7 miljoen inwoners in Spanje
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) heeft net zoals andere jaren aan het begin van een nieuw jaar weer de cijfers bekend gemaakt van het aantal inwoners. Daaruit valt op te maken dat 2019 is begonnen met 46,7 miljoen inwoners, 150.848 inwoners meer dan op 1 januari 2017.

Spanje heeft op 1 januari 2019 in totaal 46.722.980 inwoners wat er meer zijn dan een jaar daarvoor, aldus de jaarcijfers van het Instituto Nacional de Estadística (INE).

Het is op dit moment nog niet bekend gemaakt hoeveel van deze inwoners uit het buitenland komen. Om te vergelijken kan er gekeken worden naar de cijfers van 1 januari 2018 toen er 41.979.151 inwoners de Spaanse nationaliteit hadden en er 4.719.418 buitenlanders woonden in Spanje.

Het hoogste aantal inwoners is te vinden in de autonome deelstaat Andalusië waar op 1 januari 2019 in totaal 8.384.408 mensen wonen. De autonome deelstaat Catalonië staat met 7.600.065 inwoners op de tweede plaats gevolgd door de Comunidad de Madrid met 6.578.079 inwoners.

In de deelstaat Comunidad Valenciana wonen sinds 1 januari dit jaar 4.963.703 mensen gevolgd door Galicië met 2,7 miljoen inwoners, Castilla y León met 2,4 miljoen, Baskenland met 2,1 miljoen, Canarische Eilanden met 2,1 miljoen en Castilla-La Mancha met 2 miljoen inwoners.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.