skip to Main Content
Spanjaarden zijn iets minder naar de bioscoop gegaan in 2018
123rf

Spanjaarden zijn iets minder naar de bioscoop gegaan in 2018

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Gedurende het afgelopen jaar zijn er iets minder inwoners van Spanje naar de bioscoop gegaan. In totaal kregen de bioscopen in Spanje te maken met 97,7 miljoen bezoekers wat 585,7 miljoen euro opleverde aan omzet. Het bezoekersaantal daalde met 2% vergeleken tot 2017. Dat is overigens de eerste keer sinds vier jaar dat er minder bezoekers naar de film gingen in Spanje.

58% van de bioscoopbezoekers koos voor het kijken van een film in het weekend terwijl 42% naar de bioscoop ging op een doordeweekse dag. De zaterdagen blijven het meest populair om naar de film te gaan gevolgd door de woensdag wat in Spanje in veel bioscopen de “día del espectador” is, een dag waarop de entreebewijzen goedkoper zijn.

De bioscopen in de provincie Madrid kregen met een aandeel van 19,5% de meeste bezoekers over de vloer gevolgd door Barcelona met 13,7%, Valencia (6.3%), Alicante (4.1%), Sevilla (3,74%), Málaga (3,68%), Murcia (3.09%), Balearen (2,79%), Las Palmas de Gran Canaria (2,71%) en Cádiz (2,54%).

Het weekend van 27-29 april was het drukste moment in de Spaanse bioscopen omdat toen diverse populaire films zoals The Avengers: Infinity War te zien waren en er 1,6 miljoen mensen naar een bioscoop gingen. De meest bezochte film van 2018 was echter Jurassic World: Fallen Kingdom die in Spanje bij de première 7,1 miljoen euro en in totaal 24 miljoen euro opleverde.

De Spaanse bioscoopfilms leverden een bedrag op van 99 miljoen euro waarbij de film Campeones 3,3 miljoen bezoekers kreeg en 19 miljoen euro opleverde. De enige Spaanse film die in de buurt komt van Campeones is de superheldenfilm Superlopez met 1,5 miljoen bezoekers en een omzet van 9,3 miljoen euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken