Spanjaarden zijn iets minder naar de bioscoop gegaan in 2018

Spanjaarden zijn iets minder naar de bioscoop gegaan in 2018
Beeld: 123rf

Spanjaarden zijn iets minder naar de bioscoop gegaan in 2018

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Gedurende het afgelopen jaar zijn er iets minder inwoners van Spanje naar de bioscoop gegaan. In totaal kregen de bioscopen in Spanje te maken met 97,7 miljoen bezoekers wat 585,7 miljoen euro opleverde aan omzet. Het bezoekersaantal daalde met 2% vergeleken tot 2017. Dat is overigens de eerste keer sinds vier jaar dat er minder bezoekers naar de film gingen in Spanje.

58% van de bioscoopbezoekers koos voor het kijken van een film in het weekend terwijl 42% naar de bioscoop ging op een doordeweekse dag. De zaterdagen blijven het meest populair om naar de film te gaan gevolgd door de woensdag wat in Spanje in veel bioscopen de “día del espectador” is, een dag waarop de entreebewijzen goedkoper zijn.

De bioscopen in de provincie Madrid kregen met een aandeel van 19,5% de meeste bezoekers over de vloer gevolgd door Barcelona met 13,7%, Valencia (6.3%), Alicante (4.1%), Sevilla (3,74%), Málaga (3,68%), Murcia (3.09%), Balearen (2,79%), Las Palmas de Gran Canaria (2,71%) en Cádiz (2,54%).

Het weekend van 27-29 april was het drukste moment in de Spaanse bioscopen omdat toen diverse populaire films zoals The Avengers: Infinity War te zien waren en er 1,6 miljoen mensen naar een bioscoop gingen. De meest bezochte film van 2018 was echter Jurassic World: Fallen Kingdom die in Spanje bij de première 7,1 miljoen euro en in totaal 24 miljoen euro opleverde.

De Spaanse bioscoopfilms leverden een bedrag op van 99 miljoen euro waarbij de film Campeones 3,3 miljoen bezoekers kreeg en 19 miljoen euro opleverde. De enige Spaanse film die in de buurt komt van Campeones is de superheldenfilm Superlopez met 1,5 miljoen bezoekers en een omzet van 9,3 miljoen euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.