Hoogste (+23) en laagste (-13) temperaturen in Spanje maandag 4 jan

Hoogste (+23) en laagste (-13) temperaturen in Spanje maandag 4 jan
Beeld: 123rf

Hoogste (+23) en laagste (-13) temperaturen in Spanje maandag 4 jan

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals we weten is Spanje een groot land en een land met grote temperatuurverschillen. Dat is met name te merken in de wintermaanden wanneer het normaal is dat het op de ene plaats in het land extreem koud en besneeuwd is terwijl men aan de andere kant van het land (in dit geval de eilanden) op de stranden in de warme zon kan liggen.

Elke dag worden door de Spaanse weerdienst Aemet de maximum en minimumtemperaturen die door de officiële meetstations gemeten worden vermeld. Op maandagmorgen 4 januari zijn er grote verschillen te zien. Een kort overzicht van de minima en maxima in Spanje.

Laagste temperaturen

Op maandag 4 januari werd de laagste temperatuur van Spanje gemeten in het skigebied Port Ainé (Lerida ) met -13 graden gevolgd door -12,9 graden in het skigebied Cerler-Cogulla (Huesca) en -12,8 graden in Cap de Vaqueria (Lerida).

In deze drie gevallen gaat het om plaatsen in de Spaanse Pyreneeën waar ook veel sneeuw is gevallen maar de vierde laagste temperatuur werd gemeten in de provincie Soria, in Castilië en León, om precies te zijn -11,7 graden in La Póveda de Soria.

Verder werd het -11,3 graden in Benasque (Huesca), -10,3 graden in Cap de Rec (Lerida), -10,2 graden in Naut Aran (Lerida), -10,1 graden in Martinet (Lerida), -10,1 graden in Torla-El Cebollar (Huesca) en -9,9 graden in Esterri d’Àneau (Lerida).

Hoogste temperaturen

Als we kijken naar de hoogste temperaturen dan moeten we, zoals gebruikelijk rond deze tijd van het jaar, verhuizen naar de Canarische Eilanden. De hoogste temperatuur van Spanje werd gemeten in Frontera-Sabinos op Tenerife met 22,9 graden gevolgd door 20,5 graden in Puerto de la Cruz (Tenerife).

In Agaete (Gran Canaria) werd het 20,1 graden en in La Aldea de San Nicolas (Gran Canaria) 20 graden. Op het eiland El Hierro werd bij het vliegveld een temperatuur gemeten van 19,9 graden en in Fuencaliente op het eiland La Palma werd het 19,8 graden.

Op het eiland La Gomera werd in San Sebastian de La Gomera een temperatuur gemeten van 19,8 graden gevolgd door 19,3 garden bij het vliegveld van La Palma, 19,2 graden in la Victoria de Acentejo (Tenerife) en 19,2 graden in San Juan de la Rambla (Tenerife).

NOTA: In het geval van de laagste en hoogste temperaturen die de Aemet heeft geplaatst gaat het om de temperaturen die op maandag 4 januari 2021 tussen 09.30 uur en 11.30 uur gemeten werden. In de loop van de dag zijn de temperaturen omhoog gegaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.