Spanje niet in top 10 als beste land om met pensioen te gaan in 2021

Spanje niet in top 10 als beste land om met pensioen te gaan in 2021
Beeld: Freepik

Spanje niet in top 10 als beste land om met pensioen te gaan in 2021

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje heeft het net niet gehaald om in de top 10 voor te komen als beste land om met pensioen te gaan in 2021. Het Zuid Europese land dat door velen gezien wordt als ideaal land om te genieten van een pensioen, staat dit jaar op de elfde plaats in de Annual Global Retirement Index 2021.

Bij het samenstellen van dit internationale rapport wordt gekeken naar diverse categorieën zoals de huisvesting, voordelen en kortingen, visas en verblijfsvergunningen, het acceptatie gedrag van de lokale bevolking (integratie), entertainment, ontwikkeling, klimaat, gezondheidszorg, overheid en politieke situatie, mogelijkheden en de kosten van het levensonderhoud.

Voor veel Nederlanders en belgen en vele andere nationaliteiten wordt Spanje gezien als ideaal land om het hele jaar of langere periodes per jaar te genieten van een pensioen. Maar volgens de Annual Global Retirement Index is Spanje net niet populair genoeg om in de top 10 te staan.

Spanje staat op plaats 11 met een uiteindelijke score van 74,8 maar 10 andere landen hebben hogere scores. Daarbij valt op dat Spanje’s buurlanden Portugal en Frankrijk het beter doen dan Spanje. 

Dit is volgens deze Index de top 10 van beste landen om met pensioen te gaan:

 1. Costa Rica (score 85,2)
 2. Panama (84,4)
 3. Mexico (83,5)
 4. Columbia (83,3
 5. Portugal (83,2)
 6. Ecuador (83)
 7. Maleisië (79,8)
 8. Frankrijk (76,4)
 9. Malta (76)
 10. Vietnam (75,5)
 11. Spanje (74,8)

Het Annual Global Retirement Index 2021 rapport wordt samengesteld door het Amerikaanse International Living en geeft dus niet helemaal de realiteit weer volgens Europese maatstaven. 

Want de kans is klein dat iemand uit Nederland of België liever met pensioen gaat in Mexico, Panama of Columbia dan in landen die dichterbij zijn gelegen zoals Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.