Kustplaats Calpe is nu officieel een toeristische gemeente

Kustplaats Calpe is nu officieel een toeristische gemeente
Beeld: Canva

Kustplaats Calpe is nu officieel een toeristische gemeente

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Calpe ontvangt jaarlijks miljoenen toeristen uit heel Spanje en uit het buitenland terwijl er ook veel buitenlanders of een tweede woning hebben of definitief wonen. Maar Calpe is nu pas officieel een Toeristische Gemeente geworden. En geloof het of niet, Calpe is pas de 8e ‘Municipio Turístico’ van de Valencia regio.

Op 30 december werd net voor het einde van het jaar in de regionale Staatscourant van de Comunidad Valenciana de benoeming van Calpe (Calp) als Toeristische Gemeente gepubliceerd. Op deze manier krijgt de gemeente Calpe toegang tot verschillende financieringskanalen en bewijst de stad haar toewijding aan kwalitatief en duurzaam toerisme.

Terwijl de hele Valencia regio met de provincies Valencia, Alicante en Castellón eigenlijk hartstikke toeristisch is, is Calpe pas de achtste Toeristische Gemeente van de Valencia regio geworden. De andere ‘Municipios Turísticos’ van de Comunidad Valenciana zijn Benidorm, Valencia, Gandia, Benicàssim, Cullera, El Campello en Peñíscola.

Een gemeente wordt als ‘Municipio Turístico’ beschouwd als deze aan een reeks eisen voldoet, waaronder het aantal toeristen, het aantal plaatsen voor toeristische accommodatie en tweede verblijf, middelen en belang van de sector in de lokale economie, evenals criteria zoals de duurzaamheid van onder meer het toerismemodel, de digitale transformatie, innovatie of kwaliteit. Het essentiële doel van de verklaring van een gemeente als toeristisch is het bevorderen van de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening aan alle bezoekers die die gemeente bezoeken, zoals vermeld in de ‘Ley de Turismo, Ocio y Hospitalidad’.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.