Malaga is de meest gezochte stad ter wereld op Airbnb voor 2023

Malaga is de meest gezochte stad ter wereld op Airbnb voor 2023
Beeld: Canva

Malaga is de meest gezochte stad ter wereld op Airbnb voor 2023

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MALAGA – Het internationale succes van de stad Malaga lijkt geen einde te kennen. De afgelopen jaren kwam Malaga al hoog voor in de lijsten van meest gezochte stad op de website van Airbnb, maar volgens de website zelf is Malaga voor 2023 de meest gezochte stad ter wereld.

Malaga staat bovenaan de wensenlijstjes van internationale reizigers volgens de accommodatie verhuurder Airbnb. De Spaanse bezoekers van Airbnb hebben Malaga op de tweede plaats staan, maar de internationale bezoekers plaatsen Malaga op de eerste plaats.

De Andalusische stad aan de Costa del Sol is het afgelopen decennium uitgegroeid tot een erkend cultureel en technologisch centrum terwijl de stad zich tegelijkertijd positioneert als dé ideale bestemming voor thuiswerkers. Malaga behoort namelijk tot de 20 bestemmingen waarmee Airbnb heeft samengewerkt om het thuiswerk van overal ter wereld te ondersteunen.

Malaga staat in de top 10 van steden op de eerste plaats boven Sydney, Melbourne en Perth (Australië), Auckland en Queenstown (Nieuw-Zeeland), Bangkok (Thailand), Florianopolis, Porto Seguro en Salvador (Brazilië)

Airbnb heeft in dit artikel ook een lijst gepubliceerd van populairste steden waar de inwoners van Spanje naar zoeken voor een vakantie in 2023. Daarbij staat Alicante op de eerste plaats gevolgd door Malaga (2), Barcelona (3), Cádiz (4), Valencia (5), Granada (6), Santa Cruz de Tenerife (7), Madrid (8), Sevilla (9) en San Sebastián (10).

Op de lijst van bestemmingen waar internationaal naar gezocht wordt staan vreemd genoeg geen Spaanse steden. Op de eerste plaats staat Amsterdam gevolgd door Londen (2), Lissabon (3), Venetië (4), Buenos Aires (5), Berlijn (6), Dublin (7), Rome (8), Porto (9) en Parijs (10).

Ga naar de inhoud