Search
menu
Search

Spanje gestegen naar de vijfde plaats als beste land om met pensioen te gaan in 2024

Spanje gestegen naar de vijfde plaats als beste land om met pensioen te gaan in 2024
Beeld: via canva.com

Spanje gestegen naar de vijfde plaats als beste land om met pensioen te gaan in 2024

In 2022 wist Spanje de in 2021 verloren top 10 plaats terug te verdienen door als negende te eindigen op de lijst van beste landen om met pensioen te gaan en in 2023 eindigde Spanje op de zesde plaats.  Het Zuid-Europese land dat door velen gezien wordt als ideaal land om te genieten van een pensioen, staat dit jaar echter een plaats hoger op de vijfde plaats in de Annual Global Retirement Index 2024. Maar welk land wordt gezien als beste pensioenland?

In 2021 stond Spanje net buiten de top 10 op de elfde plaats, maar in 2022 wist Spanje weer binnen de top 10 te komen op de negende plaats. In 2023 wist Spanje echter weer drie plaatsen te stijgen naar de zesde plaats en in 2024 is daar een plaats bijgekomen waardoor Spanje op de vijfde plaats is geëindigd. Voor veel Nederlanders en Belgen en vele andere nationaliteiten wordt Spanje gezien als ideaal land om het hele jaar of langere periodes per jaar te genieten van een pensioen.

Bij het samenstellen van dit internationale rapport wordt gekeken naar diverse rubrieken zoals de huisvesting, voordelen en kortingen, Visa en verblijfsvergunningen, het acceptatiegedrag van de lokale bevolking (integratie), entertainment, ontwikkeling, klimaat, gezondheidszorg, overheid en politieke situatie, mogelijkheden en de kosten van het levensonderhoud.

Spanje staat in 2024 op de vijfde plaats, net achter Ecuador (6) en voor Panama (4). Dit is volgens de Index van 2024 de top 10 van beste landen om met pensioen te gaan, waarbij opvalt dat Frankrijk het binnen Europa beter doet dan Spanje, dat Italië van de lijst is verdwenen en dat Spanje’s buurland Portugal op de tweede plaats staat (terwijl dat land in 2023 nog op de eerste plaats stond)

  1. Colombia
  2. Frankrijk
  3. Maleisië
  4. Griekenland
  5. Ecuador
  6. Spanje
  7. Panama
  8. Mexico
  9. Portugal
  10. Costa Rica 

Het Annual Global Retirement Index 2024 rapport wordt samengesteld door het Amerikaanse International Living en geeft dus niet helemaal de realiteit weer volgens Europese maatstaven. Want de kans is klein dat iemand uit Nederland of België liever met pensioen gaat in Mexico, Panama of Columbia dan in landen die dichter bij zijn gelegen zoals Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal.

Ga naar de inhoud