Gemeente Totalan wil een museum waar Julen in waterput viel

Europa Press
Beeld: Europa Press

Gemeente Totalan wil een museum waar Julen in waterput viel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De gemeente Totalan heeft bekend gemaakt dat ze plannen heeft om een openluchtmuseum aan te leggen op de plaats waar de tweejarige Julen Rosello in de waterput is gevallen en na een 13 dagen durende moeilijke reddingsoperatie levenloos uit de put werd gehaald.

De “zona cero” zoals de plaats wordt genoemd waar de dagenlange zoektocht plaatsvond en waar Julen uit de put werd gehaald moet een openluchtmuseum worden om o.a. de tweejarige peuter en alle reddingswerkers te eren.

Het gebied waar de reddingsoperatie plaatsvond heet Dolmen del Cerro de la Corona waar in de negentiger jaren door schoolkinderen menselijke botten werden gevonden. Onderzoek wees later uit dat het het om meer dan 4.000 botten ging van tenminste negen kinderen tussen de drie en vier jaar oud en een vrouw van ongeveer 40 jaar.

Later is gebleken dat deze menselijke overblijfselen uit het vierde en derde millennium voor Christus stammen. Dat wil zeggen, het laatste neolithicum en het kopertijdperk. Na de vondst werd deze vindplaats ook wel “Tumba del Moro” genoemd. Totalan heeft de vindplaats omschreven als toeristisch monument.

Ondanks de belangrijkste vondst werd dit gebied echter nooit echt toeristisch en daar wil de gemeente al een tijd iets aan doen. Voordat de reddingsoperatie begon naar Julen waren er al plannen voor een openluchtmuseum en die plannen wil de gemeente doorzetten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.