2020 is slecht begonnen wat betreft de werkgelegenheid in Spanje

2020 is slecht begonnen wat betreft de werkgelegenheid
Beeld: 123rf

MADRID – Het jaar 2020 is wat betreft de werkgelegenheid het slechtste begonnen sinds 2014. Dit slechte begin volgt op een slecht afgesloten 2019 met slechts een daling van 112.400 werklozen, aldus de cijfers van het EPA onderzoek. In januari is het aantal werkzoekenden in Spanje met 90.248 personen gestegen terwijl ook het aantal nieuwe werkenden daalde met 244.000 personen.

Op dit moment zijn er in Spanje volgens de cijfers van de Servicios Públicos 3.253.853 werklozen, het laagste aantal sinds 2008. Traditiegetrouw en gedurende de afgelopen 25 jaar stijgt het aantal werklozen in januari, een maand na de feestdagen en na het begin van de kortingsperiode in Spanje. 

In januari 2019 steeg het aantal werklozen met 83.464 personen maar in januari 2020 is dat met bijna 7.000 personen gestegen naar 90.248 werklozen.

Het aantal werklozen is eind januari 3.253.853 personen dat onderverdeeld kan worden in 1.356.980 mannen zonder werk en 1.896.873 vrouwen zonder baan. Vergeleken met januari 2019 zijn dat 3.468 mannen en 28.440 vrouwen minder die geen werk hebben.

Eind januari zijn er 19.164.494 personen die wél een baan hebben in Spanje, het hoogste aantal ooit in een januari maand. Er zijn in Spanje eind januari ook 3.251.119 zelfstandigen (autónomos) wat er 17.969 minder zijn dan in december maar 16.747 meer dan januari 2019.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Als niet in Spanje wonende ontvanger van “Spanje vandaag” (lees ik met veel plezier) heb ik wel een gevoel bij een werkloosheidspercentage van Spanje maar deze aantallen zeggen mij absoluut niets. Behalve dan dat het kennelijk meer of minder zijn dan in de periode waarmee vergeleken wordt.

Ik verwacht dat Paul Kerk straks met een briljant plan komt om iedereen aan het werk te krijgen, met ook allemaal hetzelfde salaris. Goh, waar heb ik dat systeem eerder gezien?

Allemaal speculatie en daarnaast ben je geheel respectloos als je mensen niet normaal bij hun echte naam noemt. Daarnaast is het niet echt slim al met de vinger naar iemand te wijzen alvorens deze zich kan bewijzen. De regering is nog maar net van start. Over een jaar of meer kun je pas een goede mening geven als beslissingen die genomen zijn duidelijk zichtbaar worden. Bij de PP was dat totale vernietiging man man man wat hebben die veel gesloopt en de schade is enorm en ook niet zo maar even op te lossen. Pablo is trouwens de enige in… Lees verder »

Dus Leo, de Spaanse pers is respectloos als ze schrijven over koning Guillermo-Alejandro?

Daar zullen Sanchez en Iglesias anders over denken………………………

Er waren in de maand December enorm veel tijdelijke krachten aangenomen die in het begin van het nieuwe jaar weer naar huis kunnen. Hoe hoger aangenomen in December hoe hoger het aantal wat weer naar huis mag niets nieuws onder de zon.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.