Februari record van 29,4 graden net niet verbroken in Alicante

Februari record van 29,4 graden net niet verbroken in Alicante
Beeld: 123rf

ALICANTE – Het mocht niet zo zijn maar klagen kan men niet aan de Costa Blanca of in de provincie Valencia. We hebben het dan over de temperaturen die extreem hoog zijn voor een februari maand. Maar niet zo hoog dat het oude record van 29,4 graden van 27 februari 1990 werd verbroken in Alicante. Toch werd het op dinsdag 4 februari 28,6 graden in Alicante terwijl het kwik steeg naar 28,8 graden in Javea en 28,9 graden in Valencia.

Helaas is het oude record van 29,4 graden in een februari maand niet verbroken en het ziet er naar uit dat dit ook niet meer gaat gebeuren want de temperaturen gaan vanaf woensdag drastisch met 10 graden of meer dalen. 

Op dinsdag 4 februari werd het 28,6 graden in Alicante, 28,8 graden in Javea en 28,9 graden in Valencia terwijl het kwik steeg naar 28,1 graden in Pego (Alicante) en naar 27,4 graden in Oliva (Valencia) aldus de dagelijkse gegevens van de Spaanse weerdienst Aemet.

Op maandag 3 februari bleven de temperaturen steken bij de hoogste temperatuur van 28,4 graden bij het vliegveld van Valencia terwijl het 27,5 graden werd in Sagunto (Valencia) en Carcaixent (Valencia) en 27,3 graden in Xátiva (Valencia). In Alicante werd het op maandag 24,4 graden en in Javea 25,3 graden.

Murcia

Naast de provincies Alicante en Valencia werd het op dinsdag ook erg warm in de regio Murcia met 28,3 graden bij het vliegveld San Javier, 28,1 graden in Murcia, 27,6 garden in Totana, 27,3 graden in Torre-Pacheco en 26,6 graden in Alhama de Murcia. 

Andalusië

Maar ook verder naar het zuiden in Andalusië werd het erg warm voor de tijd van het jaar. Zo warm dat er een dikke mist gevormd werd als gevolg van de luchtvochtigheid in het achterland. 

Maar op dinsdag was het ook erg warm met 27,5 graden in Coín (Málaga), 27,2 graden in Huelva, 26,8 graden in Abla (Almería) en 26,6 graden in Huércal-Overa (Almería).

Canarische Eilanden

De hoogste temperaturen op dinsdag 4 februari werden echter gemeten op de Canarische Eilanden waar het met 30,7 graden in La Aldea de San Nicolás (Gran Canaria) heerlijk zomer is. In Puerto de la Cruz (Tenerife) werd het 30,6 graden en bij het vliegveld van La Palma 29,4 graden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

2
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Rob

Het oude record was op de datum 27 februari, gisteren was het 4 februari. De zon stond dus nog veel lager. De temperatuur mag dan in absolute zin niet verbroken zijn, maar voor de tijd van het jaar ( eerste decade februari) was het zeker wel een record.

Harrie

Dat is wel verdiend na dat slechte weer, geniet ervan. In Nederland hebben wij veel wind en regen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.