Februari record van 29,4 graden net niet verbroken in Alicante

Februari record van 29,4 graden net niet verbroken in Alicante
Beeld: 123rf

Februari record van 29,4 graden net niet verbroken in Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het mocht niet zo zijn maar klagen kan men niet aan de Costa Blanca of in de provincie Valencia. We hebben het dan over de temperaturen die extreem hoog zijn voor een februari maand. Maar niet zo hoog dat het oude record van 29,4 graden van 27 februari 1990 werd verbroken in Alicante. Toch werd het op dinsdag 4 februari 28,6 graden in Alicante terwijl het kwik steeg naar 28,8 graden in Javea en 28,9 graden in Valencia.

Helaas is het oude record van 29,4 graden in een februari maand niet verbroken en het ziet er naar uit dat dit ook niet meer gaat gebeuren want de temperaturen gaan vanaf woensdag drastisch met 10 graden of meer dalen. 

Op dinsdag 4 februari werd het 28,6 graden in Alicante, 28,8 graden in Javea en 28,9 graden in Valencia terwijl het kwik steeg naar 28,1 graden in Pego (Alicante) en naar 27,4 graden in Oliva (Valencia) aldus de dagelijkse gegevens van de Spaanse weerdienst Aemet.

Op maandag 3 februari bleven de temperaturen steken bij de hoogste temperatuur van 28,4 graden bij het vliegveld van Valencia terwijl het 27,5 graden werd in Sagunto (Valencia) en Carcaixent (Valencia) en 27,3 graden in Xátiva (Valencia). In Alicante werd het op maandag 24,4 graden en in Javea 25,3 graden.

Murcia

Naast de provincies Alicante en Valencia werd het op dinsdag ook erg warm in de regio Murcia met 28,3 graden bij het vliegveld San Javier, 28,1 graden in Murcia, 27,6 garden in Totana, 27,3 graden in Torre-Pacheco en 26,6 graden in Alhama de Murcia. 

Andalusië

Maar ook verder naar het zuiden in Andalusië werd het erg warm voor de tijd van het jaar. Zo warm dat er een dikke mist gevormd werd als gevolg van de luchtvochtigheid in het achterland. 

Maar op dinsdag was het ook erg warm met 27,5 graden in Coín (Málaga), 27,2 graden in Huelva, 26,8 graden in Abla (Almería) en 26,6 graden in Huércal-Overa (Almería).

Canarische Eilanden

De hoogste temperaturen op dinsdag 4 februari werden echter gemeten op de Canarische Eilanden waar het met 30,7 graden in La Aldea de San Nicolás (Gran Canaria) heerlijk zomer is. In Puerto de la Cruz (Tenerife) werd het 30,6 graden en bij het vliegveld van La Palma 29,4 graden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.