Search
menu
Search

Jachthaven Tarragona door Qatari Diar-fonds verkocht aan Mallorcaanse Ocibar

Jachthaven Tarragona door Qatari Diar-fonds verkocht aan Ocibar
Beeld: Marina Port Tarraco / Facebook

Jachthaven Tarragona door Qatari Diar-fonds verkocht aan Mallorcaanse Ocibar

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – In 2011 kocht het Diar-fonds uit Qatar voor 65 miljoen euro de jachthaven van Tarragona. Sindsdien is de haven met name voor de luxe jachten uitgegroeid tot een goedlopende business met een record bezetting in 2019. Nu heeft het Arabische fonds de haven verkocht aan Ocibar, een investeerder in havens afkomstig van Mallorca.

Ocibar heeft al andere havens in bezit zoals Port Adriano op Mallorca en op Ibiza de havens Ibiza Manga en Marina Botafoc. Nu komt daar de haven van Tarragona bij waardoor het Mallorcaanse investeringsbedrijf plots 64 aanlegplaatsen erbij waar jachten kunnen aanmeren tot 160 meter lang.

Er zijn niet veel particuliere jachthavens waar zulke lange schepen kunnen aanmeren en dat maakt voor Ocibar de haven van Tarraco uniek. Maar de haven is meer dan alleen aanlegsteigers voor luxe jachten, het is ook een economisch centrum met winkels, kantoorruimtes en horeca. De nieuwe eigenaren willen een nieuwe impuls geven aan de extra activiteiten van Marina Port Tarraco.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?