Interview met de Nederlandse ambassadeur in Spanje

Interview met de Nederlandse ambassadeur in Spanje
Beeld: NL ambassadeur Jan Versteeg / Facebook

Interview met de Nederlandse ambassadeur in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – We weten allemaal dat Spanje zwaar getroffen is door de corona-crisis en volgens de Nederlandse ambassadeur Jan Versteeg van de Nederlandse ambassade in Madrid wonen er in Spanje circa 150.000 Nederlanders waarvan circa 45.000 officieel staan ingeschreven. Sinds het begin van de corona-crisis houdt de ambassadeur zelf of zijn plaatsvervanger en het personeel van de NL ambassade de inmiddels zeer populaire en goed gevolgde Facebookpagina bij.

Op de website van Rijksoverheid.nl is een interview geplaatst met de Nederlandse ambassadeur in Spanje Jan Versteeg. Veel lezers van SpanjeVandaag weten inmiddels wie dit is, mede vanwege de populaire Facebookpagina van de NL ambassade die tijdens de corona-crisis van circa 1.500 volgers gestegen is naar circa 34.500 volgers.

Ook op de eigen ambassadeurs Facebookpagina schrijft Jan Versteeg elke week tenminste een verhaal om een persoonlijke benadering te geven aan de crisis en om zo een band op te bouwen met de volgers. 

Maar naast de verhalen en het brengen van het laatste goede en slechte nieuws over reisbeperkingen etc. is een team van huis uit in twee shifts van 8 uur achter de (computer) schermen 16 uur per dag bezig om zoveel mogelijk vragen van de Nederlanders te beantwoorden.

Lees het hele interview op de website van Rijksoverheid.nl.

Namens de redactie en ongetwijfeld veel Nederlandse (maar ook Belgische) lezers van SpanjeVandaag willen we de ambassadeur en het personeel van de Nederlandse ambassade in Madrid bedanken voor hun inzet. 

Er zijn maar weinig ambassades die zo actief zijn op een Facebookpagina en naast SpanjeVandaag en andere soortgelijke websites is de Facebookpagina van de Nederlandse ambassade een betrouwbare bron van informatie.

KLIK HIER voor de Facebookpagina Nederlandse ambassade.

Ga naar de inhoud