Spaanse regering presenteert nieuwe groepsfoto en poseert met mondkapjes

Spaanse regering presenteert nieuwe groepsfoto en poseert met mondkapjes
Beeld: La Moncloa

Spaanse regering presenteert nieuwe groepsfoto en poseert met mondkapjes

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het vertrek van de voormalige minister van Volksgezondheid Salvador Illa die nu de lijsttrekker en regionale premier kandidaat is bij de autonome verkiezingen van 14 februari in Catalonië, heeft ervoor gezorgd dat er enkele wijzigingen zijn geweest bij de ministeries en ministers van de Spaanse regering. 

Daarom moest er een nieuwe groepsfoto worden gemaakt van alle ‘oude’ en ‘nieuwe’ ministers van Spanje’s eerste coalitieregering (PSOE-Unidas-Podemos) en zoals dat hoort in deze tijd van de corona-crisis werd dat gedaan met anderhalve meter afstand en mondkapjes.

De afstand tussen de ministers en de mondkapjes zijn de meest opvallende details die te zien zijn op bovenstaande foto van de nieuwe regering. Omdat Salvador Illa dus nu naar Catalonië is verhuisd, werd zijn plaats als minister van Volksgezondheid overgenomen door Carolina Darias. 

Darias heeft door haar vertrek bij het Ministerie van Territoriaal beleid en Openbare functie (Ministra de Política Territorial y Función Pública) een plaats vrijgemaakt die door de in Catalonië vertrokken regionale PSC-partijleider Miquel Iceta is overgenomen.

De rest van de ministers is gelijk gebleven.

Ga naar de inhoud