Benzineprijs Spanje bereikt nieuw record met 1,538 euro per liter

Benzineprijs Spanje bereikt nieuw record met 1,538 euro per liter
Beeld: 123rf

Benzineprijs Spanje bereikt nieuw record met 1,538 euro per liter

MADRID – De benzineprijs heeft nu ook in Spanje het tien jaar oude record verbroken, zoals op de Weekly Oil Bulletin van de Europese Unie te zien is. Het oude record van 3 september 2012 met 1,522 euro is op 3 februari 2022 verbroken met 1,538 euro per liter benzine. Het oude record van de dieselprijs is nu nog niet verbroken. 

Ondanks de prijsstijging voor benzine in Spanje naar 1,538 euro, is een liter ‘gasolina’ volgens de Weekly Oil Bulletin nog steeds 0,47 euro goedkoper dan in Nederland en volgens UnitedConsumers die de benzineprijs op 2,15 euro plaats zelfs 0,61 euro goedkoper. Volgens de Weekly Oil Bulletin is de benzineprijs in Spanje 0,11 euro lager dan in België waar dat 1,656 euro is terwijl op deze website geschreven wordt over 1,77 euro waardoor Spanje 0,23 euro goedkoper is.  

Gemiddeld kost in Spanje een liter benzine (gasolina) op dit moment 1,538 euro. In het geval van diesel (gasóleo) betaalt men nu 1,422 euro per liter bij de pomp. Vergeleken met dezelfde datum in 2021 is benzine 25,3% duurder geworden en diesel 28,3% in prijs omhoog gegaan.

Met deze prijzen kost het vullen van een 55-liter tank benzine kost op dit moment 84,59 euro wat 17,29 euro meer is dan begin 2021 toen dat nog 67,30 euro was. Het vullen van een 55-liter tank diesel nu 78,21 euro wat 17,05 euro meer is dan aan het begin van 2021 toen dat nog 61,16 euro was.

Dit zijn gemiddelde prijzen die in de Spaanse regio’s, provincies en gemeenten anders kunnen zijn. Wil je de goedkoopste brandstofprijzen in jouw omgeving weten, kijk dan HIER (op de computer) of HIER (op de smartphone) op de website van het Ministerie van Ecologische Transitie en de Demografische Uitdaging voor de actuele brandstofprijzen bij jou in de buurt in Spanje. 

Met deze prijsstijgingen is de brandstof in Spanje nog steeds goedkoper dan het gemiddelde in de EU en de eurozone. De gemiddelde literprijs voor Eurosuper 95 is in de EU 1,680 euro en in de eurozone 1,745 euro. De gemiddelde literprijs voor diesel in de EU is 1,567 euro en in de eurozone 1,606 euro.

SpanjeNederlandBelgiëFrankrijk
Benzine 951,5382,0101,6561,746
Diesel1,4221,7161,7081,
NOTA: Nederland heeft traditiegetrouw de hoogste benzineprijzen van de EU

Het lagere niveau van de definitieve brandstofprijzen in Spanje ten opzichte van de omringende landen is te wijten aan het feit dat Spanje ondanks btw-verhogingen, hogere belastingen en biodiesel heffingen in het algemeen nog steeds een lagere fiscale druk heeft dan het gemiddelde in de Europese Unie.

NOTA: Het gaat hier om gemiddelde prijzen in Spanje zoals vermeld in de Weekly Oil Bulletin . Bij het tankstation in Spanje zijn de prijzen meestal anders want dit hangt er helemaal vanaf waar men tankt, in welke regio, stad of op welk eiland (Canarische Eilanden zijn doorgaans goedkoper).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.